04 Aralık 2009 00:00

Okulda aşıdan vazgeçildi

Az sayıda velinin domuz gribi aşısına ‘evet’ demesi üzerine Sağlık Bakanlığı, öğrencileri okullarda aşılamaktan vazgeçti.

Paylaş

Az sayıda velinin domuz gribi aşısına ‘evet’ demesi üzerine Sağlık Bakanlığı, öğrencileri okullarda aşılamaktan vazgeçti.
Öğrenciler için okullara gönderilen ön bildirim formlarının dönüşlerin de az sayıda velinin aşıya “evet” dediğini gösterdi. yaklaşık 17 milyon ortaöğrenim öğrencisinden bugüne kadar yalnızca 800 bin öğrenci aşı oldu. Sağlık Bakanlığı bu gelişmeler üzerine öğrencileri okullarda aşılamaktan vazgeçti. Onlar da diğer risk grupları gibi sağlık merkezlerinde aşılanacak.
Pandemi Bilim Kurulu üyesi Mehmet Ceyhan, aşılanma oranlarının çok düşük olması halinde 30 milyon kişinin hastalanacağını, yaklaşık 2 bin kişinin de hayatını kaybedeceğini tahmin ediyor.
İLGİ ÇOK DÜŞÜK KALDI
Ceyhan, kampanyaya ilginin düşük olmasını etkileyen faktörler arasında kanaat önderlerinin aşıya yaklaşımının da etkili olduğunu söyleyen Ceyhan, “ Özellikle bilim dünyasının aşıya yaklaşımı, halk önderlerini aşıya yaklaşımı aşılama oranlarını etkileyen faktörler” dedi.
‘AŞI YAPTIRMAM’ DEMİŞTİ
Daha önce aşı olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bayramdan önceki hafta aşı olmaya karar verdi. Bunun üzerine Bakanlık’a gelen sağlık ekipleri Çubukçu’ya aşı yaptı, daha sonra Bakan’ın aile bireylerine de aşı yapıldı. Domuz gribi salgınının artış gösterdiği dönemde katıldığı programlarda öksürüp hapşırınca Çubukçu’nun Domuz gribi olduğu iddia edilmiş, Bakan grip değil soğuk algınlığı geçirdiğini söylemişti. (ANKARA)

ERDOĞAN’A “AŞINI YAPTIR” ÇAĞRISI

İzmir Tabip Odası, (İTO) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a domuz gribi aşısı yaptırması konusunda çağrıda bulundu. İİTO yaptığı açıklamada, domuz gribi aşısı konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ destek verilerildi. Açıklamada Başbakan a çağrıda bulunulunarak “Risk grubundasınız. Domuz gribi aşınızı yaptırınız. Topluma örnek olunuz ” denildi.
ÖNCEKİ HABER

Taşeron çalışma ve kriz can alıyor

SONRAKİ HABER

Kadınlar el ele verecek dünya değişecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa