04 Aralık 2009 00:00

Taşeron çalışma ve kriz can alıyor

ÇUKUROVA Üniversitesi’nde EV-MEN şirketine bağlı taşeron işçisi olarak çalışan Doğan Aksu ekonomik sıkıntılarından dolayı intihar etmişti.

Paylaş

ÇUKUROVA Üniversitesi’nde EV-MEN şirketine bağlı taşeron işçisi olarak çalışan Doğan Aksu ekonomik sıkıntılarından dolayı intihar etmişti. Çܒde örgütlü SES, Eğitim-Sen ve Dev Sağlık-İş yaptıkları basın açıklaması ile taşeron çalışmanın ve kriz emekçileri ölüme sürüklediğine dikkat çektiler.
SES Adana Şube binasında yapılan basın toplantısına Adana Tabip Odası yönetim kurulu üyesi İsmail Bulca’da katıldı. Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge başkanı Mustafa Hotlar, Doğan Aksu’nun ekonomik sıkıntısından dolayı intihar ettiğini söyledi. Aksu’nun harcamalarına dikkat etmeye çalışan bir işçi olduğunu aktaran Hotlar, TOKİ’den aldığı ev sonrasında ekonomik sorunlar yaşadığını dile getirdi. Aksu’nun 7 yıldır taşeron olarak çalıştığı Çܒde asgari ücret aldığını söyleyen Hotlar, ev hayalinin işçilere verilen değer nedeniyle ölümle cezalandırıldığını vurguladı. Aksu’nun katilinin taşeron sistemi olduğunu belirten Hotlar, sağlık emekçileri olarak taşeronun kendilerini öğütüp yok etmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eczacılar kepenk kapatıyor

SONRAKİ HABER

Okulda aşıdan vazgeçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...