04 Aralık 2009 00:00

EVİMİZİ BAŞIMIZA YIKMAYIN!

ŞANLIURFA’ya bağlı Öncül köyünde, evlerinin yıkılacağı tebliğini alan köylüler, Valiliğe yürüdü. Köylüler, “Evimizi başımıza yıkmayın” diye slogan attı.

Paylaş

ŞANLIURFA’ya bağlı Öncül köyünde, evlerinin yıkılacağı tebliğini alan köylüler, Valiliğe yürüdü. Köylüler, “Evimizi başımıza yıkmayın” diye slogan attı.
Akçakale Kaymakamlığı’nın Akçakale İlçesi Öncül köyünde yaşayan 36 kişiyi, evlerini hazine arazisine yaptıkları gerekçesiyle mahkemeye vermesi üzerine mahkeme, evlerinin yıkımına karar vererek, 36 aileye durumu tebliğ etti. Tebligatın akabinde 3 evin yıkılması ile aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi, kiraladıkları minibüs ve kamyonetle Şanlıurfa Valiliği önüne geldi. Yalın ayak ve yarı çıplak olan küçük çocukların, taşıdıkları dövizlerle taleplerini dile getirdi. Vali Nuri Okutan ile görüşmek amacıyla Valiliğe girmek isteyen kalabalığa polisler izin vermedi. Evlerinin yıkılmasını istemeyen bazı kadınlar, Arapça ağıtlar yakarken, küçük çocuklar gözyaşı döktü. Ayşe Özkılıç isimli bir kadın ise baygınlık geçirdi. Kılıç, hastaneye kalıdırlıdı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı eylemde daha sonra, içlerinden seçilen 5 temsilci, Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç ile görüştü. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Şeker-İş Sendikası’nı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Barış için 7 bölge 4 iklim Veli Beyazgül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...