04 Aralık 2009 00:00

ŞİKAYETE GİTTİ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR’de DTP konvoyuna yönelik taşlı ve sopalı saldırı olayının sorumluları ve emniyet görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak isteyen ...

Paylaş

İZMİR’de DTP konvoyuna yönelik taşlı ve sopalı saldırı olayının sorumluları ve emniyet görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak isteyen DTP İzmir İl Başkanı Mukaddes Kubilay gözaltına alındı. Şaşırtan gözaltına gerekçe olarak Kubilay’ın Doğubeyazıt Belediye Başkanlığını yaptığı dönemde yaptığı bir konuşmada Abdullah Öcalan’a ‘sayın’ demesi gösterildi.
GÖZALTIYA TEPKİ
DTP avukatlarından Canan Uçar, yaşanan gözaltı olayına ilişkin adliye önünde basın mensuplarına durumu bildirirken, saldırının sorumluları hakkında hazırlanan suç duyurusu dilekçesinin adliye görevlilerince alınmak istenmediğini belirtti. Bunun üzerine çeşitli parti temsilcileri ve DTP üyeleri tepki gösterdi.
İÇİNDEN ÇIKMAZ HALE GETİRDİLER
Adliye önünde gergin bekleyişin ardından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Mukaddes Kubilay, ifadesinin ardından avukatlarla birlikte dilekçeyi savcılığa verdi. Adliye binasının önünde bulunan kalabalığın yanına gelerek yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yapan Kubilay AKP hükümeti şuursuz icraatlarını Kürt sorunu konusunda da devam ettirdiğini belirtti. Kubilay; “Bırakın sorunları çözmeyi daha da içinde çıkılmaz bir noktaya taşımakta hünerli davranmıştır” Şeklinde konuştu.
EMEP, SDP, Barış anneleri, İHD ve BDP temsilcileri de DTP üyelerine destek verdi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye işgalin neresinde?

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa