05 Aralık 2009 00:00

Gün gelir devran döner...

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘Türklüğe ve devlet büyüklerine hakareti yasaklayan’ 301. maddesinin kaldırılması tartışmalarına sert tepki gösteren ve maddeyi...

Paylaş

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘Türklüğe ve devlet büyüklerine hakareti yasaklayan’ 301. maddesinin kaldırılması tartışmalarına sert tepki gösteren ve maddeyi savunan Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, aynı maddeden mahkemelik olunca büyük bir şok yaşadı. Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle savcılıkta ifade eden Türkoğlu, bu kadar savunduğu bir maddenin karşısına çıkartılacağını hiç düşünmediğini söyledi.
ŞAŞKINA DÖNMÜŞ
Bursa’da bir yerel televizyonda yaptığı konuşmada “ahlaksız iktidar” ifadesini kullanan Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, devlete ve devlet büyüklerin hakaretten mahkemelik oldu. Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin kaldırılması tartışmaları sırasında hararetle bu maddeyi savunan Türkoğlu, aynı maddeden kendisine dava açılmasının şaşkınlığını yaşıyor. Karmaşık duygular içerisinde olduğunu belirten Türkoğlu, 301. maddeyle muhatap edilmesini “işgüzarlık” olarak nitelendiriyor.
BAKANLIĞA SIĞINDI!
‘Türk milletinin birliği ve dirliği için, Türk milletine ve devletine önüne gelen herkesin hakaret edememesi noktasında 301’in kaldırılmaması için mücadele ettiklerini belirten Türkoğlu, şöyle konuştu: “Biz bu mücadelemizin halen arkasındayız. Ama garip bir tecelli oldu. Bir yerel kanalda, katıldığımız bir televizyon programında hükümet politikalarını eleştirirken kullandığımız cümlelerden dolayı Bursa Cumhuriyet Savcılığı Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesine atıfta bulunarak suç duyurusunda bulundu. Adliyeye giderek ifade verdim. Neticede 301’in yeni uygulaması ile birlikte hakkımızdaki suç duyurusuyla ilgili dava açılabilmesi için savcılık Adalet Bakanlığı’ndan izin isteyecek. Bakanlık izin verdiğinde de biz 301’den yargılanacağız.”
Böyle bir çağrının kendisini ciddi manada şaşırttığını belirten Türkoğlu, “Kaderin cilvesine bakın ki bizi 301’e muhatap ettiler. Cumhuriyet savcısının kanaati bu yöndeymiş. Ama Adalet Bakanlığı’nın aynı hataya düşmeyeceğini ümit ediyoruz” dedi. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

‘Meslek liseliler katsayı tartışmasına kurban ediliyor’

SONRAKİ HABER

Bu ülkede sadece zenginler mi yaşayacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa