05 Aralık 2009 00:00

Tabiplerden başbakana ‘aşı ol’ uyarısı

İZMİR Tabip Odası (İTO) domuz gribi virüsü aşısı yaptırmak istemeyen Başbakan’ı uyardı; “Risk grubundasınız. Aşı yaptırarak topluma örnek olun ve yarattığınız karmaşaya son verin.”

Paylaş

İZMİR Tabip Odası (İTO) domuz gribi virüsü aşısı yaptırmak istemeyen Başbakan’ı uyardı; “Risk grubundasınız. Aşı yaptırarak topluma örnek olun ve yarattığınız karmaşaya son verin.”
İTO tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan İTO Genel Sekreteri Mete Güzelant, önümüzdeki aralık ve ocak aylarında havaların daha da soğumasıyla domuz gribi virüsünün giderek büyük tehlikelere yol açacağı yönünde uyarılarda bulundu. Ayrıca velileri de uyarıda bulunan Güzelant; “Çocuklarının aşılarını bir an önce yaptırmaları gerekmektedir.” dedi.
Türkiye’de şu ana kadar bildirilen ölüm sayısının 250’ye yaklaştığını söyleyen Güzelnant, ancak aralık ve ocak aylarında hastalığın zirve yapma olasılığı, buna bağlı olarak hastalanma ve ölüm olgularının çok daha fazla görüleceğini belirterek, bir an önce tedbir alınması gerektiği uyarısında bulundu. Hastalıktan korunmanın da en iyi yolu aşı olmaktır diyen Güzelant; “Bu sayede hastalığa karşı direnç kazanılacak, hastalığın yayılmasının ve mutasyonun önüne geçilebilecektir.” dedi.
HÜKÜMET BAŞARISIZDIR!
Hükümetin domuz gribi salgını ile mücadelede genel olarak başarısız olduğuna dikkat çeken Güzelant; “Olay ciddidir. Ancak olayın ciddiyetine ve yürütülen bunca kampanyaya rağmen aşılama oranları çok düşüktür. Bu başarısızlığın nedenleri mutlaka iyi değerlendirilmelidir. Görüldüğü kadarıyla esas sorun bir bütün olarak hükümetin kampanyadaki başarısızlığı ve yönetsel zafiyetidir.” dedi.
(İzmir/EVRENSEL)

EĞİTİM SEN VE ATO’DAN H1N1 BROŞÜRÜ
Eğitim Sen Ankara Şubeleri ve Ankara Tabip Odası, günlük yaşamımızı etkisi altına alan H1N1 (domuz gribi virüsü) ile ilgili sık sorulan soruları ve yanıtlarını kapsayan bir broşür hazırladı. Broşürde hastalıkla ilgili bilinmesi gerekenler, ailede ve okullarda alınması gereken önlemler yer alıyor. Çok tartışılan H1N1 aşısının ise yapılması gerektiği vurgulanan broşürden okullarda dağıtılmak üzere ilk etapta 8 bin adet basıldı. Broşür içeriğine adresinden ulaşmak da mümkün.

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLÜMLER
Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde 20 gündür domuz gribi tedavisi gören 28 yaşındaki Esra Koç, dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Ölüm raporunda Esra Koç’un, dolaşım bozukluğu ile birlikte ‘H1N1 Pamdemisi’nden yaşamını yitirdiği belirtildi.
Esra Koç’un cenazesi bugün Kocaeli Devlet Hastanesi’nden alınarak toprağa verilmek üzere yakınlarının bulunduğu İstanbul’un Kartal İlçesi’ne götürüldü.
Kırıkkale’nin Bağlarbaşı Mahallesinde oturan ve bir süre önce H1N1 virüsü belirtileri nedeniyle rahatsızlanarak Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan 2 çocuk annesi 53 yaşındaki Ketayin Eroğlu öldü. 2 çocuk annesi Eroğlu, dün hastanede kurtarılamazken, ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşadı.
ÖNCEKİ HABER

Demir-çeliklerde önlem alınmıyor

SONRAKİ HABER

‘Hukuki boşluk korkutucu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...