17 Aralık 2011 08:00

EMEP 6. Genel Kongresi’ni topluyor

Emek Partisi, kapitalizmin krizinin aynı zamanda bir sistem sorunu olarak tartışıldığı bu süreçte ekonomik mücadelenin yanı sıra siyasal mücadelenin önemine dikkat çekti ve “Emperyalizme ve Savaşa Karşı İş, Barış, Özgürlük” dedi.18 Aralık 2011 Pazar günü 6. Olağan Kongresi’ni toplayacak olan Emek

EMEP 6. Genel Kongresi’ni topluyor
Paylaş

18 Aralık 2011 Pazar günü 6. Olağan Kongresi’ni toplayacak olan Emek Partisi (EMEP), “Kapitalist krizlerin derinleştiği, siyasi altüst oluşların yaşandığı, diktatörlüklerin devrildiği, kapitalizmin krizinin sonuçlarına karşı dünya emekçilerinin her geçen gün sesini yükselttiği bir süreçte emperyalizme ve savaşa karşı iş, barış, özgürlük şiarıyla 6. Kongremizi gerçekleştiriyoruz” dedi. EMEP Genel Merkez Basın Bürosundan yapılan açıklamada, kongrenin “dünya ölçeğindeki ekonomik ve siyasi gelişmelerin değerlendirilmesine”, “partinin önümüzdeki döneme dair görev ve sorumluluklarının belirlenmesine” vesile olacağı belirtildi. Açıklamada, ekonomik mücadelenin yanı sıra siyasi mücadelenin önemine dikkat çekilirken, “Kriz tedbirlerinin sonuçları üzerinden işsizliğe, yoksulluğa, işçi sınıfının kazanılmış haklarının birer birer elinden alınmasına karşı mücadelede tüm emek güçlerinin birleştirilmesi kaçınılmazdır” denildi.

DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN BİRLİĞİ

Gelişmiş kapitalist ülkelerde dahi, burjuva parlamenter sistemlerin artık derde derman olmadığının görüldüğü belirtilen açıklamada, “yerine burjuva demokrasilerinde kolay kolay kabul görmeyecek bir yöntem olarak teknokratlar hükümeti tercih edilebilmektedir” denildi. “Sermaye politikalarının en ileriden uygulayıcısı konumda olan AKP Hükümetinin totaliter rejimlerle özdeş antidemokratik politikalarıyla tüm muhalif güçlerin cendere altına alındığına” dikkat çekilen açıklamada, “Süreç demokrasi güçlerinin de birliğini dayatmaktadır” ifadesi yer aldı.

‘KAPİTALİZM SEÇENEKSİZ DEĞİL’

Emek Partisinin kongre duyurusunda, “Kapitalizmin seçeneksiz bir sistem olduğu algısının alt üst olduğu bu dönemde partimiz halk güçlerinin birleştirilmesini ve halkın demokratik iktidarının yolunu açacak mücadele perspektifini önemsemektedir” denildi ve siyasi partiler, sendikalar, meslek örgütleri, çevre örgütleri temsilcilerinin katılımıyla güçlü bir kongre gerçekleştirileceği belirtildi.

ULUSLARARASI KATILIM

EMEP’in 6 Olağan Kongresi, uluslararası katılımcılara da ev sahipliği yapacak. Partinin basın bürosundan yapılan açıklamada  “İşçi sınıfının uluslararası dayanışmasını esas alan partimiz, 6. Olağan Kongresinde, uluslararası alanda da katılımcılara ev sahipliği yapacak” denildi.

Emek Partisinin 6. Olağan Kongresi’nde ayrıca, bilim adamı sorumluluğu ile davranan Onur Hamzaoğlu, örgütlenme mücadelesinde direnen Kampana ve Savranoğlu işçileri, çevre mücadelesinde EGEÇEP, barış mücadelesinin simgesi Barış Anneleri, demokrasi mücadelesinde öne çıkan Toplumsal Bellek Platformu, Kardeş Türküler ve Erdal Eren belgeseli nedeniyle SAV gibi toplumsal mücadelede öne çıkan ve simgeleşen kurum ve kişilere “partinin 6. Kongre plaketi” verilecek. (Ankara/EVRENSEL)


KONGREYE KATILACAKLAR

*Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan isyanların kıvılcımını yakan Tunus’ta mücadelede önemli bir yer tutan Tunus İşçileri Komünist Partisinden Monder Kalfaoi,

*Avrupa’da öfkelilerin hareketinin başladığı ülke olan İspanya’dan İspanya Komünist Partisi Marksist Leninist Genel Sekreteri Raul Marco,

*Sayısız grev ve eylemlerin sonucunda hükümetin devrildiği Yunanistan’dan Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Merkez Komite Üyesi Rentzelas Panagiotis,

*Ekvador Ulusal Meclisi Üyesi Geovanni Javier Atarihuana Ayala’nın yanı sıra,

*Pakistan, Azerbaycan, Filistin, Kıbrıs, Belçika, Fas, Lübnan, Benin ve Arnavutluk’tan komünist ve işçi partilerinin temsilcileri Kongre’de yer alacak.

ÖNCEKİ HABER

Madende göçük: 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

‘Gerçek failler de bulunsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...