05 Aralık 2009 00:00

İşçilere polis müdahalesi

Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına istinaden kapatılmasına karar verilen Diyarbakır...

Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına istinaden kapatılmasına karar verilen Diyarbakır Tütün Fabrikası ve Yaprak Tünün İşleme Müdürlükleri işçilerinin iş akitleri, 31.01.2010 tarihinden itibaren feshedilecek.
Özlük hakları ellerinden alınan 1069 Diyarbakır TEKEL işçisi, 4-C’ye gönderilecek. Ortadoğu’nun tek tütün işleme fabrikası olan Diyarbakır fabrikasının kapatılmasını ve işçilerin işten atılması kararını protesto eden işçiler, Konuk Evi önünde bir açıklama yaptılar. Açıklamada konuşan Tek Gıda-İş Şube Başkanı Mehmet Can Sarı, AKP Hükümeti’ni eleştirerek, Diyarbakır TEKEL fabrikasıyla birlikte Silvan ve Bismil işletmelerinin de kapatıldığını söyledi. Yoksulluğun ve işsizliğin derinleştirildiğini belirten Sarı, yeni fabrikalar açmayan hükümetin, çalışanları işsiz bıraktığını kaydetti. AKP’yi hedef alan sloganlar atan işçiler, hükümeti istifaya çağırdılar.
2 İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI
Açıklamanın ardından işçiler, “Hükümet istifa”, “Ölmek var dönmek yok”, “Kahrolsun AKP”, “İşçi düşmanı hükümet istifa” sloganlarıyla Diyarbakır Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Ekinciler Caddesi’ni trafiğe kapatan işçiler, Emniyet Müdürlüğü ofis binası önünde Çevik Kuvvet ekiplerinin barikatı ile karşılaştılar. Barikatı zorlayan işçilere müdahale eden polis, burada cop ve biber gazı kullandı. Sendikacıların araya girmesi ve yarın valiyle görüşecekleri sözü vermeleri üzerine işçiler, Bağlar AKP ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Yolu trafiğe kapatarak Bağlar AKP ilçe binası önüne gelen işçiler, hükümeti yuhaladılar.
Buradan TEKEL fabrikasına yürüyerek gitmek isteyen işçilere, polis yine barikat kurdu. Fabrikalarına dönmek istediklerini söyleyen işçilere polis izin vermedi. Burada çıkan gerginlikte polis, tazyikli su, cop ve gaz bombası kullandı. Gözaltına alınmak istenen işçiler yerde tartaklandı. Müdahale sırasında yaralanan işçiler oldu. İşçiler, polisin müdahalesine taşlarla karşılık verdiler. Polis iki işçiyi gözaltına aldı. Bundan sonra her gün sokakta olacaklarını söyleyen işçiler, polisin tavrını kınadılar.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL’DE YENİ EYLEMLER KAPIDA

SONRAKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa