05 Aralık 2009 00:00

Liman işçileri hakim karşısına çıktı

MERSİN Limanı’nda sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler, haklarını korumak için verdikleri mücadele nedeniyle bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Paylaş

MERSİN Limanı’nda sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler, haklarını korumak için verdikleri mücadele nedeniyle bir kez daha hakim karşısına çıktı. TÜMTİS’in 4 genel merkez yöneticisiyle birlikte Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek suçundan yargılanan 59 işçi, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
TÜMTİS Başkanı Kenan Öztürk, işçileri işten atan işveren yerine haklarını arayan işçilerin yargılanmasına anlam veremediklerini söyledi. Karar çıkmayan duruşmanın önümüzdeki günlerde devam edeceği açıklandı. Sabah saatlerinde hakim karşısına çıkan işçiler ve sendikacılar, asıl hukuksuzluğu işverenin yaptığını belirttiler. Duruma tepki gösteren TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, “İşverenler ve sermaye her türlü yasadışı uygulamayı yapıyor, yasayı çiğniyor ama yargılanmıyor” dedi. TÜMTİS’in Akan-Sel firmasında yetkisinin kesinleştiğini kaydeden Öztürk, toplusözleşme görüşmelerinin de devam ettiğini belirtti. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YENİ DÜNYA

SONRAKİ HABER

İŞTEN ATMALARA KARŞI KAMPANYA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...