05 Aralık 2009 00:00

SiNCAN HAKiMi: MiT SORUŞTURULSUN

SİNCAN Hakimi Osman Kaçmaz MİT Müsteşarlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun nedeni, MİT’in Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda incelemeyi yapan hakimi etki altına almaya çalıştığı iddiası.

Paylaş

SİNCAN Hakimi Osman Kaçmaz MİT Müsteşarlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun nedeni, MİT’in Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda incelemeyi yapan hakimi etki altına almaya çalıştığı iddiası.
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki (TİB) ikinci inceleme öncesinde “Emir ve talimat içeren isteklerde bulunarak, yargı görevini yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Emre Taner ve hukuk müşaviri hakkında suç duyurusunda bulundu.
BASKI VAR
Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, bazı MİT görevlilerinin, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ni ziyaret ederek, TİB’de yapılacak ikinci inceleme ile ilgili bilgi aldıkları belirtildi.
“MİT görevlilerine yeterli açıklama yapılmasına rağmen”, mahkemeye 14 Kasım’da MİT Hukuk Müşavirliği’nden yazı gönderildiği ifade edilen dilekçede, “yazıda, MİT’in görev ve yetkilerinden bahsedildikten sonra, TİB’deki hard disklerde yer alan müsteşarlık kayıtlarına bilirkişilerin erişiminin engellenmesi, yapılacak tespit ve keşif sırasında müsteşarlık görevlilerinin de yer alması, TİB’de bulunan müsteşarlık kayıt bilgi ve belgelerinin başkanlıktan çıkarılmasının engellenmesi gibi taleplerde bulunulduğu” anlatıldı.
ERDOĞAN’IN İZNİNE BAĞLI
“Emir ve talimat içeren isteklerde bulunulduğu” savunulan dilekçede, bu durumun, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve delil toplama işlemini gerçekleştirecek Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin üzerinde “Baskı oluşturmaya yönelik olduğu” öne sürüldü.
Dilekçede, “Bu baskı sayesinde, bahse konu soruşturma kesin hükümle sonuçlandırılmadığı için hakim ve bilirkişilerin etkilenmeye çalışıldığı” savunularak, “Bu nedenle yargı görevini yapanı etkileme” ve “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarının” işlendiği iddia edildi.
Dilekçede, MİT Müsteşarı Emre Taner ve MİT Hukuk Müşaviri A.B. hakkında işlem yapılması istendi. MİT’le ilgili soruşturmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karar verecek. Soruşturmaya izin çıkmaması durumunda karara Danıştay’da itiraz edilebilecek.
MİT MEKTUBU
Telekulak iddialarıyla ilgili olarak Telekominakasyon İleteşim Başkanlığı’nda (TİB) ikinci kez arama yapılmıştı. Hakim Kaçmaz’ın Sincan Cumhuriyet Başsavcığı’na sunulan dilekçede, TİB’de yapılacak ikinci arama öncesi MİT Ankara Bölge Müdürü’nün mahkemeye gelerek bilgi aldığı, 14 Kasım’da da MİT tarafından mahkemeye emir ve talimat içeren bir mektup gönderildiği belirtildi. Mektupta, aramada MİT görevlilerinin de yer alması, MİT’e ait kayıt, bilgi ve belgelerin TİB’den çıkartılmasının önlenmesi şeklinde istekler bulunduğu vurgulandı. Öte yandan Yargıtay, Ankara'nın Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nden, TİB arama kayıtlarını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HAYAT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Ankara’da kritik buluşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...