05 Aralık 2009 00:00

PAKİSTAN, OBAMA STRATEJİSİNDEN ENDİŞELİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin son Afganistan politikasının bölgenin bir parçası olan Pakistan üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini açıkladı.

Paylaş

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin son Afganistan politikasının bölgenin bir parçası olan Pakistan üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini açıkladı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Basit, savaşların sadece güç kullanarak kazanılamayacağını belirterek, “Pakistan yönetimi olarak Afganistan’da şartların daha kötüye gitmesini istemeyiz” dedi. ABD’nin yeni askeri politikasının bölgede savaşı daha da azdıracağından endişe duyduklarını ifade eden Basit, “ABD’nin, bölge ülkeleriyle görüş alışverişinde bulunarak bölge insanlarını terörizmden uzaklaştıracak ve yasal sisteme kazandıracak formüller geliştirmesini istiyoruz” diye konuştu. ABD’nin ‘terörü’ bahane ederek Afganistan ve Pakistan toprakları üzerinde yaptığı askeri operasyonlar, Pakistan kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor ve bölge halkının Taliban ve El-Kaide’ye sempatisinin artmasına neden oluyor.
Bu arada Pakistan’ın Ravalpindi kentinde cuma namazı sırasında bir camiye bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi; 37 kişi öldü, 45 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Rahman Malik, askeri bir merkezin yakınlarında bulunan camiyi hedef alan saldırının, 6-7 militan tarafından düzenlendiğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Everest’te bakanlar kurulu toplantısı

SONRAKİ HABER

Cunta liderine silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...