05 Aralık 2009 00:00

Gadir Hum Bayramı kutlanıyor

ANTAKYA’da yaşayan Aleviler, Gadir Hum Bayramı nedeniyle türbelere akın etti, kurbanlar kesti ve işyerlerini bir günlüğüne kapattı.

Paylaş

ANTAKYA’da yaşayan Aleviler, Gadir Hum Bayramı nedeniyle türbelere akın etti, kurbanlar kesti ve işyerlerini bir günlüğüne kapattı.
Antakya’da yaşayan Aleviler, Hz. Muhammed’in veda hacı dönüşünde ‘Gadir Hum’ denilen yerde veda hutbesinde Hz. Ali’yi veli tayin ettiği gün olarak kabul edilen ‘Gadir Hum Bayramı’nı kutluyor. Akşam saatlerinde türbelere akın eden Aleviler, kurbanlar kesti. Sabah saatlerinde ise binlerce kişi, Habibi Neccar Dağı eteklerindeki ‘Sultan’ adlı türbeye akın etti. Alevi esnafı bayram nedeniyle kepenklerini bir günlüğüne kapatırken, Hristiyan, Yahudi ve Ermeni esnaf da işyerlerini açmayarak bayram sevincine ortak oldu.
Gadir Hum Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Ehli Beyt Vakfı Başkanı Ali Yeral, “Bugün bizim için büyük bir bayram. 29 Zilhicce, Hz. Muhammed Medine’ye göç etmek zorunda kaldığı gün, düşmanların dikkatini çekmesin diye Hz. Ali’nin onun yatağında yattığı gecedir. Bizim için büyük gün” dedi. (ANTAKYA)
ÖNCEKİ HABER

DÜNYA KUPASI KURALARI ÇEKİLDİ

SONRAKİ HABER

Tarih olan buharlı tren altın değerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...