06 Aralık 2009 00:00

Öcalan eylemlerine polis müdahalesi

ABDULLAH Öcalan’ın cezaevi koşullarına tepki göstermek için bir çok yerde yapılan protesto eylemlerine polis sert müdahale etti. DTP Şırnak İl Örgütü’nün, Cizre’de yapmak istediği yürüyüşe polisler, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis ekipleri, uyarı yapmaksızın gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.

Paylaş

ABDULLAH Öcalan’ın cezaevi koşullarına tepki göstermek için bir çok yerde yapılan protesto eylemlerine polis sert müdahale etti.
DTP Şırnak İl Örgütü’nün, Cizre’de yapmak istediği yürüyüşe polisler, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis ekipleri, uyarı yapmaksızın gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup da polise taşlarla karşılık verince çatışma çıktı. İlçe merkezi savaş alanına dönerken, polisin yer yer havaya ateş açtığı bildirildi. Mahalle aralarındaki sokaklara dağılan vatandaşlarla polis arasında çatışmalar yaşandı. Şırnak ilçelerinden yürüyüşe katılmak için gelen çok sayıda vatandaş, jandarma karakolları arama noktalarında bekletilerek engellendi. Hakkari’ni Yükse kova ilçesine gelişine ilişkin Eski Cezaevi arkasında bulunan boş alanda miting düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde Öcalan lehine sloganlar atıldı. AKP Hükümeti’ne seslenen Barış grubu üyelerinden Elif Uludağ, “Bu halkın hassasiyetlerini bilsin. Öcalan’sız çözüm yapacaklarını düşünüyorlar. Ama Öcalan’sız çözüm olmaz” dedi. Uludağ, koruculuğun devam ettiği ve Kürt halkının taleplerinin görmezden gelindiği bir dönemde hiç kimsenin gelmeyeceğine belirtti. Mitingin ardından Hükümet Konağı’na doğru yürüyüşe geçen kitleye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile ilçede çıkan olaylarda ilçe savaş alanına döndü. DTP Şanlıurfa İl Örgütü’nün, gerçekleştirdiği miting sonrası yürümek isteyen kitleye polis, müdahale etti. Çok sayıda kişi polis tarafından gözaltına alındı. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde DTP İlçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Büyük Ağrı Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yüreyen kitleye polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Polis 37 kişiyi gözaltına aldı. Mersin’de 5 gündür düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 51 kişiden 6’sı çocuk 35 kişi tutuklandı. Mardin Demokrasi Platformu adına açıklama yapan İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Van F Tipi Cezaevi’nde bulunan üç hükümlü süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Her şey devlet için!

SONRAKİ HABER

DTP ara seçime kapı araladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...