06 Aralık 2009 00:00

Bebeğe yine gaz

Mersin’de polisin attığı gaz bombasının bir eve isabet etmesi sonucu fenalaşan bir yaşındaki Zelal Bağış, evde çıkan yangından şans eseri kurtuldu.

Paylaş

Mersin’de polisin attığı gaz bombasının bir eve isabet etmesi sonucu fenalaşan bir yaşındaki Zelal Bağış, evde çıkan yangından şans eseri kurtuldu.
Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarını protesto etmek için 30 Kasım’da gösteri yapan gençlere, polis gaz bombaları ile sert müdahalede bulunmuştu. Müdahalede, Siteler Polis Karakolu karşısında bulunan ikinci kattaki bir eve gaz bombası isabet etmesi sonucu yangın çıkmış ve 1 yaşındaki Zelal Bağış fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Gaz bombasının evine atılmasının ardından Zelal’in sağlık sorunlarının ortaya çıktığını belirten baba Ramazan Bağış, şans eseri ölümden döndüklerini anlattı. Baba Bağış, “Hastaneye kaldırdım fakat kusma ve rahatsızlığı hâlâ geçmedi. Hastanedeki doktorlar da çocuğumun gaz bombasından etkilendiğini duyunca doğru düzgün tedavi etmediler. Kızım hâlâ rahatsız. Eve gaz bombası atan polisin tespit edilmesini ve gereğinin yapılmasını talep ediyorum”dedi. Baba Bağış, atılan gaz bombasının ikinci katta bulunan evinden içeri girerek kanepede yatan kızı Zelal’e isabet ettiğini bu sırada battaniye ve yorganın alev aldığını belirterek, kızının şans eseri kurtulduğunu hatırlattı. Rasgele gaz bombası atan polislerin yargılanmasını isteyen baba Bağış, İHD Mersin Şubesi’ne başvuruda bulunarak hukuki yardım talep etti. (MERSİN)
ÖNCEKİ HABER

YAŞ’TAN ASKERE DESTEK ÇIKTI

SONRAKİ HABER

ÇİZGİ DIŞI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...