07 Aralık 2009 00:00

Çözüm ertelenemez

BATMAN’da bir araya gelen 14 ilin baro başkanları, Kürt sorununda gelinen aşamaya ilişkin bir açıklama yaparak, sorunun çözümünün ertelenemez bir hal aldığını söylediler.

Paylaş

BATMAN’da bir araya gelen 14 ilin baro başkanları, Kürt sorununda gelinen aşamaya ilişkin bir açıklama yaparak, sorunun çözümünün ertelenemez bir hal aldığını söylediler.
Ağrı, Bitlis, Iğdır, Muş, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Kars, Siirt, Van, Bingöl, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa illeri baro başkanları, Batman’da bir araya gelerek, son günlerde Kürt sorununa ilişkin yaşananları değerlendirdi. Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Batman Baro Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven, Kürt sorununun Cumhuriyetle yaşıt olduğunu belirterek, sorunun siyasal şiddet zeminine taşındığı son yirmi beş yıllık sürecin çözümüne yönelik en kapsamlı ve ciddi çalışmalara karşı şiddetten beslenen güçlerin yarattığı ortam nedeniyle, duraksamalar yaşandığını söyledi. Tanrıseven, “Zira, sorunun çözümü artık ertelenemez bir hal almıştır. Kürt sorununun çözümü günlük ve kişisel birtakım meselelere feda edilemez. Toplumun, sorunları demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözme isteğine karşı gösterilen olumsuz direncin toplumun belli kesimlerinde şiddet ve linç kültürünün oluşmasına katkı sağladığı unutulmamalıdır” dedi.
YENİ BİR ANAYASA
Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Tanrıseven, “Başta hukukun üstünlüğü olmak üzere eşitlikçi, demokratik, özgürlükçü ve etnisite vurgusu olmayan yeni bir anayasa hazırlanması lazım” dedi. Tanrıseven, bölge baro başkanları olarak herkesi karşılıklı duyarlılıklara saygılı olmaya, tepkilerini ortaya koyarken demokratik yöntemlerin dışına çıkmamaya ve sorunların barışçıl yollarla çözümü için çaba göstermeye davet ettiklerini söyledi. (BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

TSK ‘açılımı’ topa tuttu!

SONRAKİ HABER

Patron sömürüde sınır tanımıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...