07 Aralık 2009 00:00

YERLİ PİRİNÇTE KDV YÜZDE 1OLMALI

SAMSUN Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Ak, temel gıda maddesi pirinçte KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Paylaş

SAMSUN Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Ak, temel gıda maddesi pirinçte KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Yurtdışından ithal edilen pirinçten yüzde 1 KDV alınırken, iç piyasadaki pirince yüzde 8 KDV ödenmesinin adil olmadığını, bu uygulamanın yerli üreticileri bitirme noktasına getirdiğini belirten Ak, “Bu uygulama haksız rekabete yol açıyor. AKP Grup Başkan Vekili Suat Kılıç’tan randevu alarak bu konuyu gündeme getireceğiz. Problemi çözebilirlerse, hem Bafra çiftçisi açısından hem de tüketici açısından çok olumlu bir gelişme olacağını düşünüyorum” dedi.
Yerli pirinç üreticisinin hem piyasaya ithal pirinç sürülerek, hem de çeltik alımında yaşanan sorunlarla oldukça zor durumda kaldığına dikkat çeken Ak, “Kısa bir süre önce ithalatçı firmaların parmağının olduğundan şüphelendikleri ‘Aklı olan Türkiye’de üretilen pirinci yemez’ açıklamasının, 23 bin çiftçi ailesini de doğrudan olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Türk üreticisinin, son yıllardaki başarılı gayretleri ile ülkenin pirinç tüketiminin tamamını karşılama yolunda önemli bir mesafe aldığını düşünüyorum. KDV oranının indirilmesi noktasında somut bir adım atılmasını bekliyoruz” dedi. SAMSUN
ÖNCEKİ HABER

Zonguldak’ta rekora doğru

SONRAKİ HABER

1 kuruşluk borcu 300 lira olarak ödetiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...