07 Aralık 2009 00:00

Öğretmenler işsiz okullar öğretmensiz

Atanamayan öğretmenler, Ordu’da da tepkili seslerini yükseltti.

Paylaş

Atanamayan öğretmenler, Ordu’da da tepkili seslerini yükseltti. Şadırvan önünde yapılan basın açıklamasına Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, SES Ordu ve Giresun işyeri temsilcileri, SES MYK Üyesi Şükran Doğan ve siyasi partiler destek verdi.
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde ‘Ücretli köle olmayacağız’, ‘Öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz’, ‘Ücretli Başbakan istiyoruz’ sloganları atıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya ve Başbakan’a seslenen atanamayan öğretmenler, “‘Yürümekle yollar aşınmaz’ diyenlere ‘Biz yolları aşındırmaya devam edeceğiz, yollar aşınacak ve biz hakkımız olanı alacağız’ diyoruz” dediler. Yapılan açıklamada bu kadar öğretmen açığı varken kendilerinin çürümeye terk edildikleri belirtildi.
NASIL VERİM ALACAKLAR?
Eylem sırasında görüştüğümüz öğretmenlerden Zekai Akdal, “Taşeronlaştırma ile haklarımız elimizden alınıyor. Karın tokluğuna çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Haklarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.
Hülya Avcı ise sorunun yalnızca ataması yapılmayanların sorunu olmadığını söyledi. “Kendi branşı dışında çalışanlar da var” diyen Avcı, “Bunların öğrencilere ne yararı olacaktır? 200-300 liraya çalışanlardan nasıl verim alacaklardır” sorularını yöneltti. “Bir öğretmenin maaşıyla 2-3 öğretmen çalıştırılmaktadır. Çalışırken öğretmen niteliği taşıyoruz, maaş alırken taşımıyoruz” diyen Nesrin Sağlam, devletin kendilerini sömürdüğünü ifade etti. Okan Saytaş da şunları söyledi: “Milli Eğitim bakanı öğretmen açığı yok diyor. Edebiyat öğretmenliğini bitirdim. Sınıf öğretmenliğini ücretli öğretmen olarak yapıyorum.” (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Kantarlı’dan istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

Üniversiteler YÖK’ün oyuncağı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...