07 Aralık 2009 00:00

Kentsel dönüşüme karşı şenlik

KENTSEL dönüşümle mücadele eden Cumhuriyet ve Adem Yavuz mahalleleri, ‘Kentsel Ranta Hayır Şenliği’ düzenledi. İki mahallenin kurduğu Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen şenliğe, yaklaşık 700 kişi katıldı.

Paylaş

KENTSEL dönüşümle mücadele eden Cumhuriyet ve Adem Yavuz mahalleleri, ‘Kentsel Ranta Hayır Şenliği’ düzenledi. İki mahallenin kurduğu Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen şenliğe, yaklaşık 700 kişi katıldı.
Şenyuva Düğün Salonu’nda yapılan şenlikte, açılış konuşmasını Dernek Başkanı Elvan Hazırcı yaptı. Konuşmasında yerel yönetimlerin aldığı yanlış kararlara karşı mücadele ettiklerini ve edeceklerini belirten Hazırcı, “Birliğimiz, kararlığımız ve mücadelemiz sonucu şimdilik kararı askıya aldırdık. Ama iş bitti anlamına gelmez. Birlik beraberliğimizi bozmadan mücadeleye devam etmeliyiz. Çünkü rantçılar fırsat kollar ve tekrar önümüze çıkarabilirler” diye konuştu. Sadece konut hakkı için değil uyuşturucuya, işsizliğe karşı da mücadele etmeleri gerektiğini belirten Hazırcı, “Çocuklarımıza güvenli bir gelecek bırakmalıyız. Örgütlü gücümüzü sağlam tutmalı, güçlendirmeliyiz. Sağlıklı yaşam için mahallemize bir sağlık ocağı açılması için imza kampanyası başlattık” dedi.
‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ’
Derneğin avukatı Ender Büyükşahin ise mahalle halkının yerel yönetimlere önemli bir ders verdiğine dikkat çekti. Rantçıların dize getirildiğini dile getiren Büyükşahin, “Sizler yalnız değilsiniz, Türkiye’de barınma hakkı için mücadele eden İzmitli, İstanbullu, Ankaralı yoksul emekçi kardeşlerinizin kalpleri sizin için atıyor. Sizler birlik oldukça, evlerinize sahip çıktıkça hiçbir güç sizi yenemez” diye konuştu.
Şenliğe Gebze Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Kaya ve Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Kenan Dede de katıldı.
Mahalle halkının mücadelesini anlatan slayt gösteriminin ardından Bayar Şahin, İbrahim ve Deniz kardeşler ile müzik grubunun türküleriyle halaylar çekildi, çocuklar şiirler okudu. (Gebze/EVRENSEL)
Yusuf Akar
ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin büyük bölümünde yağış bekleniyor

SONRAKİ HABER

Mutluğun resimini çiziyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...