07 Aralık 2009 00:00

Hatay’da işçi filmi günleri yaklaştı

10-13 Aralık tarihlerinde Antakya’da yapılacak Uluslararası İşçi Filmleri Festivali hazırlıkları devam ediyor.

Paylaş

10-13 Aralık tarihlerinde Antakya’da yapılacak Uluslararası İşçi Filmleri Festivali hazırlıkları devam ediyor. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek festivalde gösterimler ücretsiz.
Düzenlenen yemekte konuşan DİSK Genel-İş Şube Başkanı Mehmet Güleryüz, işçi filmleri festivallerinin çok sayıda ülkede düzenlenmeye başlandığını söyledi. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin yarışmasız olduğunun altını çizen Güleryüz, gösterimlerin biletsiz ve ücretsiz olduğunu ve bu festivallerin sendikalar ile demokratik kitle örgütleri tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Aynı anda üç ilde başlayan ve süren tek ve ilk film festivali olduğunu ifade eden Güleryüz, festivalin Anadolu’da 15’ten fazla ilde tekrarlandığını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen gece, davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Antakya gösteriminin ilk açılışı, 10 Aralık’ta Antakya Kültür Merkezi’nde, 1990-1991 yıllarındaki büyük Zonguldak Grevi ve yürüyüşünü konu edinen “Yüz bin Kişiydiler” belgeselinin gösterimiyle başlayacak. (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

Serdar Ortaç da ‘Açılayım’ dedi

SONRAKİ HABER

Gülmeye yatkın bir halkız…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...