07 Aralık 2009 00:00

Serdar Ortaç da ‘Açılayım’ dedi

Ahmet Kaya’nın sürgüne gidiş sürecini başlatan linç olayının aktörlerinden Serdar Ortaç, “Pişmanım” dedi.

Paylaş

Ahmet Kaya’nın sürgüne gidiş sürecini başlatan linç olayının aktörlerinden Serdar Ortaç, “Pişmanım” dedi. Kürtçe türküye saldırganca tepki göstermeyi “Cahildim” diyerek açıklayan Ortaç, barış konusunda olumlu konuşmaya çalıştı.
Milliyet gazetesine konuşan Şarkıcı Serdar Ortaç, pişmanlığını “Ahmet Kaya’nın hiçbir suçu yoktu. Bugün o tepkiyi asla vermem” sözleriyle dile getirdi.
Sözüne “Çok pişmanım” diye başlayan Ortaç, şöyle konuştu: “1999’da bırakın Kürtçe şarkı söylemeyi, yolda Kürtçe konuşulamıyordu bile. Ben de genç ve cahildim. Bence o gece yaşananlarda Ahmet Kaya’nın hiçbir suçu yoktu. Ben Ahmet Kaya’nın konuşmasının ardından sahnedeydim ve bir anda her Türk genci gibi gaza gelip Onuncu Yıl Marşı’nı okumaya başladım. Marşı okuduğum için pişman değilim tabii ki ama zamanlamam çok hatalıydı. Kısacası, bence Ahmet Kaya’nın Kürtçe şarkı söylemesine izin verilmeliydi.”
“Bugün aynı şey olsa böyle bir tepki asla göstermem” diyen Ortaç, “Şimdiki hükümetimiz bize birlikte yaşamayı öğretiyor. Bunu anlamamızı gerçekten istiyor” dedi.
Ahmet Kaya’ya 1999’da “Kürtçe türkü okuyacağım” dediğinde tepki gösterenlerin arasında bulunan Serdar Ortaç, Magazin Gazetecileri Derneği’nin gecesinde sahneye çıkıp 10. Yıl Marşı’nı okumuştu. O gecenin ardından Türkiye’den ayrılmak zorunda kalan Ahmet Kaya, Fransa’da hayatını kaybetmişti.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

MEDYATİK

SONRAKİ HABER

Hatay’da işçi filmi günleri yaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...