08 Aralık 2009 00:00

Kazanın üstü örtülüyor

EGE Çelik’te meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve önceki gün hayatını kaybeden Mesut Çakır’ın yakınları...

Paylaş

EGE Çelik’te meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve önceki gün hayatını kaybeden Mesut Çakır’ın yakınları, kazadan sorumlu olanların olayın üstünü örtmeye çalıştıklarını belirttiler.
Patlamadan sonra olay yerine uyarı levhaları getirildiğini, güvenlik önlemi alındığını anlatan Çakır’ın yakınları, olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler.
Henüz 2 yıllık demir-çelik işçisi olan Mesut Çakır’ın yaşadığı kaza da diğer demir-çelik kazaları sonrasında yaşanılan olaylardan farklı gelişmedi. Ailesinin aktardığına göre kazadan hemen sonra kaza bölgesine uyarı levhaları konmuş, güvenlik önlemleri alınmış. Olay yerine incelemeye giden jandarma ekiplerine de böyle gösterilmiş. Üstelik Mesut Çakır, işyerinde taşeron firmada çalıştırılıyormuş. Ege Çelik’te kaynakçılık yapan Çakır’ın gereken işi yapmak için yeterli tecrübesinin ve gerekli belgelerinin olmadığı da belirtiliyor. Mesut Çakır’ın abisi Mustafa Çakır, “Kaza yerinde uyarıcı levha ve güvenlik tedbiri yokmuş, üstelik madem taşeron işçisi, başında amir olmadan neden oraya gönderildi? Kardeşimin o işi yapacak belgesi yok zaten, oraya gönderilmemeliydi. Bütün incelemeler jandarmada mevcut. Kardeşimin kaybından sorumlu herkes hesap vermeli” dedi. Mustafa Çakır ayrıca, işyerinde örgütlü olan Türk Metal Sendikası’na da tepki göstererek, sendikanın kardeşine sahip çıkmadığını dile getirdi.
AİLE PEŞİNİ BIRAKMAYACAK
Çakır’ın ailesini yalnız bırakmayacaklarını belirten yakınları, kazadan sorumlu olanların peşini bırakmayacaklarını vurguluyor. Aile asıl muhatabın fabrika sahipleri olması gerektiğini, taşeron şirketin ayrı bir sorun olduğunu düşünüyor.
Demir-çelik fabrikalarında birçok iş kazası olduğu halde hiçbir fabrika ceza almıyor. Bunu sıklıkla işçiyi taşeronda göstererek veya iş kazası göstermeyerek yapıyorlar. (İzmir/EVRENSEL)
Turan Kara
ÖNCEKİ HABER

Tuzla’da cinayetler devam ediyor

SONRAKİ HABER

Protokoller kağıt üzerinde
kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...