08 Aralık 2009 00:00

Öğrenciler söz hakkı istiyor

KOCAELİ Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesi öğrencileri formasyon hakkı için Umuttepe Kampüsü’nde yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Paylaş

KOCAELİ Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesi öğrencileri formasyon hakkı için Umuttepe Kampüsü’nde yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Öğrenciler “Formasyonda söz hakkı öğrencinindir”, “Parasız, bilimsel, demokratik eğitim” sloganlarıyla kampüs yemekhanesi önünde toplandılar. Yemekhane önünde KOÜ Rektörlüğü önüne yürüyüş yapıldı.
Yürüyüş sonrasında rektörlük önünde yapılan basın açıklamasını Edebiyat bölümü öğrencisi Ayşegül Sağlam okudu. Sağlam, Fen-Edebiyat fakültesi öğrencilerinin geleceğe güvenle bakamadıklarını belirterek “Fen-Edebiyat fakültesi öğrencileri bir de formasyon hakkı sorunuyla karşı karşıya. Bu yıl YÖK kararıyla Fen Edebiyat fakültesi öğrencilerinin dört yıllık öğrenim süreci içerisinde formasyon eğitimi alması onaylanmıştır. Bu uygulamadan ilk olarak Atatürk, Uludağ, İstanbul ve Marmara Üniversiteleri yararlanmıştır. Daha sonra öğrencilerin mücadelesi sonucu Dokuz Eylül, Erciyes, İnönü ve Selçuk gibi üniversitelerde de öğrenciler bu haktan yararlanmaya başladılar. Şu an birçok üniversitede öğrencilerin mücadelesi devam ediyor” diye konuştu.
Sağlam formasyon için çeşitli şartlar istendiğini ifade ederek “Gelecek sene formasyon alacak öğrencilerden birinci sınıftan ders olmaması şartı aranıyor. Bu şart ortaya konulurken, öğrencilerin birinci sınıfta yaşayabileceği sağlık sorunlar ve ailevi sıkıntılar göz ardı ediliyor. Öğrencilere, kendi hayatlarını etkileyen bir kararda söz hakkı verilmiyor. Üstelik formasyonun hangi bölümlere verileceği ise hâlâ tartışma konusu” dedi. Eylem, atılan sloganlarla sona erdi. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

550 öğrenci ‘Allah’a emanet’

SONRAKİ HABER

Böyle mi koruyacaksınız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...