08 Aralık 2009 00:00

TEKEL işçileri hakları için mücadele ediyor

1 ŞUBAT 2010’da işsiz kalacak olan 12 bin TEKEL işçisi, seslerini hükümete duyurmak için 15 Aralık’ta Ankara’ya giderek AKP binası önünde eylem yapma kararı aldı.

Paylaş

1 ŞUBAT 2010’da işsiz kalacak olan 12 bin TEKEL işçisi, seslerini hükümete duyurmak için 15 Aralık’ta Ankara’ya giderek AKP binası önünde eylem yapma kararı aldı.
Eylem öncesi İzmir Tek-Gıda İş önünde toplanarak Mürsel Caddesi’ni trafiğe kapatan TEKEL işçisi kadınlar, 4C’li olmayı kabul etmediklerini, özlük haklarının korunarak Tarım Bakanlığı’nda çalışmaya devam etmek istediklerini söylediler. En az çalışanın 17 yıl emek verdiği TEKEL işçileri, işlerini kaybetmemek için tüm eylem yöntemlerini denemekte kararlı olduklarını vurguladılar.
Zorunlu yıllık izine çıkarılan kadın çalışanların yaptığı eylemde konuşan Seçim Çaldıroğlu “Özel sektöre işçi çıkarmayın diyen Başbakan, patronlara işsizlik fonundan para aktarırken, binlerce TEKEL işçisini ödenek yok diye işten çıkarıyor. En vahim olanı ise, kendi icraatları sonucu TEKEL’i getirdikleri bu durumdan işçiler sorumlu tutuluyor. Devletin malı deniz yemeyen domuz mantığı AKP iktidarı için söylenmiş olsa gerek ki, iktidara geldikleri günden bu yana birçok kamu ihalesinden AKP’li vekiller veya onların yakınları faydalanmıştır. Biz TEKEL işçileri olarak 31 Ocak 2010’dan itibaren kapatılacak olan TEKEL’den özlük haklarımızın korunarak Tarım Bakanlığı’na yasal düzenleme yapılarak geçişimizin sağlanmasını istiyoruz. Mart 2005’de Köy Hizmetleri’ne uygulanan İl Özel İdareleri’ne geçiş hakkının bizlere de uygulanmasını istiyoruz” dedi.
Yapacakları basın açıklamasını bağlı bulundukları sendika yöneticilerine de bildirdikleri halde Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş’ten kimsenin katılmadığı eylemde kadın çalışanlar, “AKP’ye oy veren elim kırılsın”, “İşçiye din iman, Tayyip’e han hamam”, “Patrona şapur şupur, işçiye yarabbi şükür”, “4C’ye hayır” pankartlarıyla hükümete ve Başbakan’a tepkilerini dile getirdiler.
15 Aralık’ta Ankara’ya giderek AKP Genel Merkez binası önünde eylem yapacak olan TEKEL İşçileri, buradan da TBMM’ne yürümeyi ve seslerini milletvekillerine de duyurmayı amaçlıyor. Ankara’daki eyleme Adana, Adıyaman, Ankara, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Malatya, Manisa, Muğla, Muş, Siirt, Samsun, Tokat ve Trabzon’un merkez ve merkeze bağlı ilçelerinden katılım olacak. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 296’ya çıktı

SONRAKİ HABER

Devlet hastaneleri de özelleştiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...