08 Aralık 2009 00:00

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 296’ya çıktı

SAĞLIK Bakanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklamada, Türkiye’de domuz gribinden ölenlerin sayısının 296’ya yükseldiği bildirildi.

Paylaş

SAĞLIK Bakanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklamada, Türkiye’de domuz gribinden ölenlerin sayısının 296’ya yükseldiği bildirildi. Yapılan açıklamada “Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı maalesef 296 olmuştur. Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 347’dir. Bunların 113’ünün takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 99 hasta ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir.” denildi
HAMİLELERE YÖNELİK AŞILAMA BAŞLADI
Hamilelere yönelik aşılama çalışmalarına dün başlandı. Gebeler için kullanılacak adjuvan katkı maddesi içermeyen özel aşı, doğum evleri, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) ve hamile takibinin yapıldığı sağlık ocakları ile hastanelerde ücretsiz olarak yapılacak.
Bir seferlik 0.5 mililitrelik tek doz yapılacak olan aşı, gebeliğin başlangıcından itibaren uygulanabilecek. Aşının koruyucu etkisi, en erken 10 gün sonra kendini gösteriyor.
Sağlık Bakanlığı, Pandemik A gribinin gebelerde ağır seyredebildiğini ve ölüm riskinin diğer gruplara göre daha yüksek olduğunu belirterek, “Bu sebeple bütün gebelerin aşılanma konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiğini” bildirmişti.
OKULLARDA DA AŞI YAPILMAYA BAŞLANDI
Okullarda, veli onayı olan öğrencilere bugünden itibaren domuz gribine karşı H1N1 aşısı yapılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen yazıda, H1N1’e bağlı grip vakalarının yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekildi. Bugünden itibaren, sağlık personelinin veli onayı bulunan öğrencilere yönelik aşılama faaliyetlerine başlanacağı belirtilerek, bu amaçla okullarda bir odanın aşı odası olarak tahsis edilmesi istendi. Aşı olan öğrencilerin, aşı günü ve ertesi gün izinli sayılması gerektiği de belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ise Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu yazısı ile birlikte il valiliklerine gönderdiği yazıda, sağlık ekiplerine gerekli yardımın yapılmasını istedi.
SULTANBEYLİ’DE TOPLANTI
Sultanbeyli Yavuzselim Mahallesi’nde Emek Partisi tarafından “domuz gribi ve korunma yolları” başlıklı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Dr. Haydar Akıncı’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya çoğu kadın olmak üzere yaklaşık 50 kişi katıldı. Toplantı Filiz Zencir’in sunumuyla başlayıp Dr.Haydar Akıncı’nın verdiği bilgiler ve soruları yanıtlamasıyla bitti. Toplantıda sorulan sorulardan halkın Başbakan’ın söylemlerinden dolayı aşıya mesafeli olduğu ve sağlık hizmetlerine ulaşamadıklarını ortaya çıkardı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Elektrik borcu yüzünden 2 bin kişi icralık

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri hakları için mücadele ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa