08 Aralık 2009 00:00

Elektrik borcu yüzünden 2 bin kişi icralık

BATMAN’ın Sason ilçesinde elektrik borcu yüzünden 2 bin kişi icralık oldu. TEDAŞ’tan gelen “10 gün içinde elektrik borcunuzu ödemezseniz...

Paylaş

BATMAN’ın Sason ilçesinde elektrik borcu yüzünden 2 bin kişi icralık oldu. TEDAŞ’tan gelen “10 gün içinde elektrik borcunuzu ödemezseniz, icralık olacaksınız” uyarısı, vatandaşın iki ayağını bir pabuca soktu.
Sason genelinde, şu ana kadar 500 kişi icralık olmuş ve 1500 kişiye de uyarı mektubu gelmiş durumda
VATANDAŞ TEPKİLİ
TEDAŞ’ın haksız olduğunu belirten vatandaşlar, “‘94’ten bu yana güvenlik gerekçe gösterilerek sayaçlarımız okunmamıştır. Kendi kafalarına göre makbuzları kesmişler ve bize göndermemişler. Göndermişlerse de bizim elimize ulaşmamıştır. Ayrıca ‘94’te köyler boşalmış, evler yıkılmış ama fatura kesilmeye devam edilmiş. Çoğumuz ‘90’larda evimizi, köyümüzü bırakıp çıktık. Ortam yumuşayınca tekrar köyümüze geldik. Fakat köyde olmadığımız süre içinde elektrik faturamız kesilmeye devam edilmiş” diyor.
‘HANİ ‘KÖYDES’ VARDI?’
KÖYDES projesinin uygulanmadığını belirten köylüler, “Elektrik direklerimiz çürümüştür, teller yerde. Biz korkuyla geçiyoruz tellerin altından. Ayrıca elektrik kesintisi çok oluyor. Elektriğimiz çok düşük olduğu için malzemeleri çalıştırmıyor. Çalıştırmadığı için malzemelerimiz bozuluyor” şeklinde konuştu.
YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR
Doğru dürüst bir gelirleri olmadığını vurgulayan köylüler, “Tütün vardı, kalktı. Hayvancılık vardı, o da kalkmak üzere. Bizler bu parayı ne ile ödeyeceğiz? Her birimize binlerce TL borç gelmiş. Faiziyle birlikte üç kat oluyor. Faizi silinse hepimiz ana parayı ödeyeceğiz. Bu faizin silinmesi için milletvekillerimizden ve yetkililerden yardım bekliyoruz” dediler.
Yetkililer ise bu durumun böyle devam etmesi halinde Batman’ın yüzde 80’inin icralık olacağını belirttiler.
(Batman/EVRENSEL)
Mehmet Karabaş
ÖNCEKİ HABER

Restore edilen ev çöktü

SONRAKİ HABER

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 296’ya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa