08 Aralık 2009 00:00

İRAN’DA POLİS ÜNİVERSİTE KUŞATTI

İRAN’da çevik kuvvet polisi, muhalefetin öğrenci günü için düzenlenen resmi gösteriyi sabote etmesini engellemek için Tahran Üniversitesi’ni kuşattı.

Paylaş

İRAN’da çevik kuvvet polisi, muhalefetin öğrenci günü için düzenlenen resmi gösteriyi sabote etmesini engellemek için Tahran Üniversitesi’ni kuşattı. Görgü tanıkları, yüzlerce polisin üniversitenin çevresinde ve yakınlardaki caddelerde konuşlandığını belirtti. Ancak görgü tanıklarına dayanan bu haberler, yabancı gazetecilerin faaliyetlerine izin verilmediği için henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. Tahran’da cep telefonu şebekeleri kapatılırken, internete erişim imkanı da önemli oranda sınırlandırıldı.
3 ÖĞRENCİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
İran’da Öğrenci Günü’nde, 1953 yılında ABD müttefiki Şah Muhammed Rıza Pehlevi’nin iktidarda olduğu bir dönemde, ABD karşıtı bir gösteride öldürülen 3 öğrenci anılıyor. İran’da muhalifler, Öğrenci Günü’nde gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Tahran Emniyet Müdürlüğü ise başkentte belirlenen yerlerin dışında toplantı ve gösteri düzenleyenlere karşı yasaların öngördüğü şekilde müdahalede bulunulacağını açıklamıştı.
Bu açıklamaya rağmen Tahran’da protesto gösterisi düzenleyen muhaliflerin polisle çatıştığı bildirildi. Firdevsi Meydanı’nda hükümet karşıtı sloganlar atan göstericilere polisin müdahale ettiği öne sürüldü. Görgü tanıkları, göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanan polisin, göstericilerle çatışmaya girdiğini söylediler. Bir başka tanık da polisin Firdevsi Meydanı’nda hükümet karşıtı sloganlar atan göstericilere coplarla müdahale ettiğini söyledi. Öte yandan muhaliflerin internet sitesi, polisin, Musevi’nin iki kadın yandaşını gözaltına aldığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bolivya halkı ‘dönüşüme devam’ dedi

SONRAKİ HABER

ABD işgali kadınlara Taliban’ı aratmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...