08 Aralık 2009 00:00

Facebook Evrensel Kültür’de

Evrensel Kültür Dergisi Aralık dosyasında Facebook, Twitter ve bloglar gibi, İnternetteki sosyal iletişim ağlarını işliyor.

Paylaş

Evrensel Kültür Dergisi Aralık dosyasında Facebook, Twitter ve bloglar gibi, İnternetteki sosyal iletişim ağlarını işliyor. Bedensiz ve dilsiz iletişimin yüz yüze iletişimin yerini aldığı günümüzde sanal sosyalleşmenin yok ettiği şeyler ile yarattığı olanaklar, Görülüyorum o halde varım başlıklı dosyanın konusu. Dosyanın yazarları: Mutlu Binark, Ali Toprak, Günseli Bayraktutan Sütcü, Gamze Göker, Didem Türkoğlu ve Onur Bakır.
TÜRKİYE’NİN ÇOK KÜLTÜRLÜ YAPISI
Yücel Sarpdere Avcının Tarihi Dikiş Tutmuyor başlıklı yazısında Dersim katliamını anlatıyor, Zehra İpşiroğlu Ötekine karşı hoşgörünün sınırları adlı yazısında kendi çocukluğundan yola çıkarak insanların kimleri ötekileştirdiğini tartışıyor, Güngör Şenkal Ülkemin Yüzü Ağrı başlıklı öyküsünde Ermenilerin dünyasına bir kapı aralıyor.
Birbirlerinden habersiz, ünlü Kızılderili Geronimo ile ilgili şiir yazmaya kalkan ve sonra bunu birbirlerine söylediklerinde çok şaşıran iki şair, şiirlerini, onları yazma serüvenini anlattıkları makaleleriyle Evrensel Kültür’e gönderirler. O şairler kimler mi? Muzaffer Kale ve Fergun Özelli.
Dergideki edebiyat yazıları ise şöyle: Sadık Aytekin Elif Şafak’ın Aşk romanına farklı bir okuma öneriyor, Ali Galip Yener şiirde gerçeklik sorununu işliyor, Hilal Aydın Nâzım Hikmet’e alternatif bir yaklaşım getirirken, Fethi Demir de Mehmet Eroğlu romanında 1980 sonrasının izlerini araştırıyor.
Son dönemin en çok konuşulan filmlerinden Kurtlar Vadisi Gladio dergide Çağdaş Günerbüyük’ün kaleminden yer alırken, Kapitalizm ve Korku başlıklı makale Sennur Sezer imzasını taşıyor. Mehmet Özer de Uluslararası İlişkiler Tarihi adlı kitabı tanıttı.
Türkiye’ye ilk kez gelen Chagall sergisi ile ilgili yazının başlığı: Gerçeküstünün Tuvaldeki Şairi. Makaleyi Koray Karaermiş yazdı.
Bu sayının şairleri: Sennur Sezer, Frank Westerman, Cengiz Bektaş, Özgün E. Bulut, Gülsüm Cengiz, Aynur Uluç, Ozan Baran, Veysel Çolak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yezidîler güven duygusunu kazanmak istiyor

SONRAKİ HABER

Sağlıkta dönüşüm bu değil mi zaten?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...