09 Aralık 2009 00:00

Pakistan’da bombalı saldırı

PAKİSTAN’ın Lahor kentindeki bir iş merkezine düzenlenen bombalı intihar saldırısında 49 kişi öldü, 180 kişi de yaralandı.

Paylaş

PAKİSTAN’ın Lahor kentindeki bir iş merkezine düzenlenen bombalı intihar saldırısında 49 kişi öldü, 180 kişi de yaralandı.

Lahor Kenti Güvenlik Yetkilisi Seccad Cavid, Moon Plaza’da iki intihar saldırganının düzenlediği saldırıda iki ayrı patlama olduğunu belirtti. Durumu ağır olan 180 yaralanın Lahor’daki çeşitli hastanelerde tedavi altında alındığını belirten Cavit, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.
Pakistan’ın Peşaver kentinde, yüksek mahkeme binası önünde düzenlenen bombalı saldırıda 11 kişi öldü, yaklaşık 50 kişi de yaralandı.
Pakistan’ın Multan kentinde meydana gelen patlamada da ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Multan polis yetkilisi, bölgeden canlı yayın yapan televizyonlara yaptığı açıklamada, Multan’ın Kasım Bela bölgesinde meydana gelen şiddetli patlamada 12 kişinin öldüğünü, aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişinin yaralandığını açıkladı.
ABD UÇAKLARI SİVİLLERİ VURDU
Ülkenin kuzeybatısında, ABD’nin insansız uçakla düzenlediği füze saldırısında 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Pakistan güvenlik ve istihbarat yetkilileri, saldırıda Kuzey Veziristan vilayetinin en büyük kenti Miranşah’ın 12 kilometre güneydoğusundaki Aspalga köyünün hedef alındığını söyledi.
Yetkililere göre insansız ABD uçağından atılan 2 füze, bir araca isabet etti ve saldırıda 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Irak’ta 5 ayrı patlama

SONRAKİ HABER

NATO saldırısı 12 sivili öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa