09 Aralık 2009 00:00

Bakanlık velileri aşıya ikna edemedi

BAŞBAKAN’ın domuz gribi aşısı yaptırmayacağını söylemesinden sonra aşıya karşı gelişen tereddütler aşı olmamayı beraberinde getirdi.

Paylaş

BAŞBAKAN’ın domuz gribi aşısı yaptırmayacağını söylemesinden sonra aşıya karşı gelişen tereddütler aşı olmamayı beraberinde getirdi. Domuz gribinden ölümlerin 296’ya yükselmesi bile bu tutumu değiştirmiyor. Dün başlayan okullarda aşı uygulaması veliler tarafından ilgi görmedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla’daki okullara gönderilen domuz gribi aşıları elde kaldı. Veliler, “Her yıl normal grip aşısı olurken kimse bize sormadı. Şimdi neden rızamız isteniyor, anlamadık. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı, aşı olmayacaklarını açıkladı. Biz çocuklarımıza niye aşı yaptıralım?” dedi.
Bitlis’te Sağlık Bakanlığı’nın öğrenciler için okullara gönderdiği ön bildirim formlarına göre, domuz gribi aşısına Bitlis’teki okullarda istenen ilgi gösterilmedi. Öğrencilerin yüzde 85’i aşı olmak istemedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere yönelik yapılacak H1N1 aşı çalışmasında, veli onayı ile aşı olan çocuklar iki gün izinli sayılacak. Bakanlığın, il sağlık müdürlükleri aracılıyla yapacağı aşı çalışmasında okullarda aşı odasının bulundurulması zorunlu tutuldu.
DOMUZ GRİBİNDEN ÖLÜM
Samsun’da bir kişi domuz gribinden hayatını kaybetti. Edilen bilgiye göre Giresun’dan bir hafta önce domuz gribi teşhisiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen ve burada tedavi altına alınan S.Y. (29) hayatını kaybetti.
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde de domuz gribi tanısıyla 10 gündür Yenikent Devlet Hastanesi’nde tedavi gören adı açıklanmayan bir hasta dün yaşamını yitirdi. Sakarya’da domuz gribinden ölenlerin sayısının 6’ya yükseldiği belirtildi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Nilüfer Çayı, toplum sağlığını tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

Fener- Balat- Ayvansaray halkı: Evsiz kalmak istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa