09 Aralık 2009 00:00

‘Görevde yükselme için adil sınav gerekli’

SES Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen Görevde Yükselme Sınavı duyurusu ve aranan kriterleri eleştirdi.

Paylaş

SES Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen Görevde Yükselme Sınavı duyurusu ve aranan kriterleri eleştirdi. Dün yapılan açıklamada sınav için açıklanan kıstasların “AKP’nin kendi vekaleten ya da tedviren görev verdiği yandaşlarına kadro açmak için açmış olduğu izlenimi verdiği” kaydedildi. Açıklamada, hizmet içi eğitimlere katılanlara ek puan verilecek olması eleştirilerek, birçok eğitime idarecilerin kendilerine yakın kişileri gönderdiği belirtildi. Görev ve çalışmalar ile ilgili verilen takdirname ve ödüller için de ek puan verileceğinin ifade edildiği açıklamada, verilen takdirname ve ödüllerin de idarecilerin önerileri ile verildiği, adil bir uygulama olmadığının altı çizildi. Disiplin cezaları arasında da ayrım yapılmadan puan kesilecek olmasının eleştirildiği açıklamada, sendikal faaliyetler, örgütlenme nedeni ile verilen cezalar nedeni ile puan kesilmesinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.
Sınavın ne şekilde yapılacağının da net olarak ifade edilmediğinin vurgulandığı açıklamada, sınavın ÖSYM başkanlığı tarafından yapılması gerektiği ifade edildi.
Açıklamada, gerçek ve adil bir sınav için eğitim düzeyi ve hizmet yılının yeterli olduğu, asaleti olmayan tüm kadrolar için sınav açılması istendi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Pendik Kavakpınar’da halk toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...