09 Aralık 2009 00:00

ÖZELLEŞTİRME FURYASI KARAYOLLARINDA

İZMİR’de düzenlenen, ulaşım sorununa ilişkin önerilerin sunulduğu sempozyumda ‘Yap işlet devret’ modeli konuşuldu.

Paylaş

İZMİR’de düzenlenen, ulaşım sorununa ilişkin önerilerin sunulduğu sempozyumda ‘Yap işlet devret’ modeli konuşuldu.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nın, İzmir’de ve Ege Bölgesi’ndeki ulaşım sorunlarının giderilmesi ve geleceğe yönelik uygulamaların irdelenmesi amacıyla düzenlediği “İzmir Ulaşım Sempozyumu” dün başladı.
Sempozyumda konuşan Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Reşat Obuz, İzmir- İstanbul oto yolunun ‘Yap işlet devret modeliyle ihalesinin gerçekleştiğini belirterek, bu ihalenin özellikle ülkede tüm oto yol ağının ‘Yap işlet devret’ modeliyle hizmete sunulma isteğini ön plana çıkardığını ileri sürdü. Obuz’un bu açıklaması AKP’nin karayollarındaki özelleştirme isteğini bir kez daha gösterdi. Salonda çok sayıda asker üniformalı astsubayın bulunması da dikkat çekti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (DESEM) dün başlayan ve bugün bitecek olan sempozyumda İzmir ve Ege’deki ulaşım sorunlarının giderilmesi ve geleceğe yönelik uygulamaların irdelenmesi amaçlanıyor.
Sempozyumda, 40’a yakın öğretim üyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odaları yöneticileri görüş ve önerilerini sunacak. Konuya ilişkin 60’a yakın bildiri hazırlandı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YÖK’ün katsayı kararı 17 Aralık’ta

SONRAKİ HABER

Gazetecilere öğretmenevi indirimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...