09 Aralık 2009 00:00

KESK kuruluşunu kutluyor

KESK, kuruluşunun 14. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Paylaş

KESK, kuruluşunun 14. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor.
Bu kapsamda İzmir’de kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.
KESK’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, KESK’in 14 yıllık mücadelesinin yanı sıra 25 Kasım grevi değerlendirmesi ve sonrasında açılan soruşturmalar hakkında da bilgi verildi.
Toplantıda konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Kılıç, dünyada ve Türkiye’de kapitalizmin yapısal krizinin bedelinin tüm insanlığa ödetilmek istendiğini söyledi. Emekçilerin, yoksulların öfkesinin bu düzenin ve onun iktidarı AKP’nin gerçek krizi olacağını vurgulayan Kılıç, “Ülkemiz yıllardır ABD emperyalizminin güdümü altındaki iş birlikçiler tarafından yönetildi. Bugün yaşadığımız yoksulluğun, işsizliğinin, açlığın nedeni de işte onların uyguladığı sömürü politikalarıdır” diye konuştu.
TALEPLER
Kılıç, bu dönem verdikleri mücadelenin taleplerini şöyle sıraladı: “Eşit, özgür, demokratik bir Türkiye ve sömürüsüz bir dünya, toplusözleşme ve grev hakkımızın önündeki engellerin kaldırılması, herkese eşit, ücretsiz eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakkı tanınması, özelleştirme, taşeronlaştırma uygulamalarına son verilmesi, kamu emekçilerine dönük siyaset yasağının kaldırılması.”
25 Kasım grevinden sonra hükümetin kurumlardaki yönetici kadroları eliyle baskıları artırdığı ve grev sonrası çeşitli işyerlerinde soruşturmalar açıldığı da toplantıda ele alındı.
BASKILAR ARTTI
Toplantıda ilk soruşturma bilgileri KESK yürütmesi tarafından verildi: “Grevin en çok etkisini gösterdiği sendikalardan olan BTS, 25 Kasım’da neredeyse tüm hatlardaki trenleri durdurdu ve grevin ardından AKP’ye yakın Kamu-Sen ve Memur-Sen üyesi memurların sendikalarından istifa ederek BTS’ye üye olduklarını biliyoruz.
Hükümetin 25 Kasım grevinden ve sonuçlarından ne kadar rahatsız olduğu da bugünlerde daha çok ortaya dökülüyor. Önceki gün akşam saatlerinde gelen bilgiye göre BTS Ege Bölge’den; Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özçamlı, Alsancak İşyeri Temsilcisi Yaşar Yalçın, Balıkesir Baştemsilcisi Şemistan Seçin ve üyelerden Ali Rıza Fidan, Akın Eker’in gelen bir telgraf emri ile aktif görevden alındıkları bildirilmiştir.
Yine ilimizde Gaziemir’de Eğitim Sen 5 No’lu Şube’ye bağlı öğretmenlere ‘25 Kasım’da okula niye gelmediniz’ sorusu ile başlayan soruşturmaların başlatıldığını öğrendik.
Eğitim Sen Gaziemir Şubesi soruşturmalara karşı ‘Grevli toplusözleşme hakkımızın varlığına’ dayanarak savunmaları hazırlamıştır. BES şubemize bağlı Çakabey Vergi Dairesi’nde de 17 arkadaşımızdan 25 Kasım tarihli savunmaları istenmiştir.” Toplantıda, baskıların KESK’i yıldırmayacağı ve mücadeleye devam edileceği dile getirildi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisi ekmeğine sahip çıkacak

SONRAKİ HABER

Dönmemek üzere gidiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...