09 Aralık 2009 00:00

TEKEL işçisi ekmeğine sahip çıkacak

ADANA TEKEL yaprak işletmesi işçileri, Tekel’in kapatılmak istenmesine tepki gösterdiler.

Paylaş

ADANA TEKEL yaprak işletmesi işçileri, Tekel’in kapatılmak istenmesine tepki gösterdiler. Adana Tekel Yaprak İşletmesi Müdürlüğü önünde toplanan 300 işçi, sloganlarla AKP hükümeti’ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiler. İşçiler, Başbakan Erdoğan’ın tekel işçilerini kast ederek “Yan gelip yatıyorlar, devletin malı deniz yemeyen domuz” sözlerine tepki gösterdiler.
Sık sık, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganını atan işçiler, ellerinde “Domuzların gemiciği yok”, “Bankamatikçi olmak değil, üretmek istiyoruz” dövizleri taşıdılar. İşçiler eylemin ardından Adana-Mersin karayolunu trafiğe kapattılar. Eylemine Türk-İş Bölge Başkanı Edip Gülnar, Petrol-İş, TÜMTİS, Haber-İş şube başkanları da destek verdi. Eylemde konuşan Tek Gıda-İş Adana Şube Başkanı Cafer Yaşar, özelleştirme politikalarının sonucu TEKEL’in bu noktaya geldiğini söyledi.
İşçilerin üretmek, çalışmak istediğine dikkat çeken Yaşar, hükümetin işçilere üretimsizliği dayattığını vurguladı. TEKEL işçilerinin özlük hakları korunarak başka kurumlara nakledilmesini istediklerinin altını çizen Yaşar, 4-c dışında bir çözümün kendilerine gösterilmediğini söyledi. TEKEL işçilerinin iş yerini vatan toprağı saydığını söyleyen Yaşar, her türlü baskı ve zulme direnen üyelerinin bugün de ekmeğine sahip çıkacağını belirtti.
15 Aralık’ta Ankara’da olacaklarını duyuran Yaşar, 4-c yıkımına hayır diyeceklerini ifade etti.
Basın açıklamasının sona ermesinin ardından TEKEL işçileri hep birlikte Adana-Mersin karayolunu trafiğe kapattılar. Bir süre trafiğin akışını durduran işçiler, sloganlarla taleplerini haykırdılar. Sendikacıların işçileri ikna etmesi ile eylem sonsa erdi. Bazı işçiler Türk-İş ve Tek Gıda-İş Genel Merkezi’ne pasif davrandıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Limter-İş’ten tepki

SONRAKİ HABER

KESK kuruluşunu kutluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...