09 Aralık 2009 00:00

Serap toprağa verildi, Aydın için suç duyurusu

8 KASIM’da Küçükçekmece’de İETT otobüsüne atılan molotof kokteyli nedeniyle ağır yaralanan ...

Paylaş

8 KASIM’da Küçükçekmece’de İETT otobüsüne atılan molotof kokteyli nedeniyle ağır yaralanan ve önceki gün yaşamını yitiren 17 yaşındaki Serap Eser dün toprağa verildi. Diyarbakır’da 6 Aralık’ta çıkan olaylara yapılan müdahale sırasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki Aydın Erdem için ise polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
SERAP DEFNEDİLDİ
Küçükçekmece’de 8 Kasım’da İETT otobüsüne yönelik molotof kokteylli saldırıda yanarak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 17 yaşındaki Serap Eser dün toprağa verildi. Serap’ın Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cezasi Ataköy 5. Kısam Camii’ne getirildi. Buradaki törene İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sıtkı Akgül, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile Eser’in Halkalı Orhan Cemal Fersoy Lisesi’ndeki okul arkadaşları, öğretmenleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 1000 kişi katıldı. Serap’a dizlerinden deri nakli yapıldığı için hastanede tedavisi devam eden annesi Ayşe Eser ise cenaze törenine katılamadı. Eser’in cenazesi törenin ardından Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde bulunan evine getirildi. Bu sırada bir grup, bayrak açarak ‘Kahrolsun PKK’ sloganı attı. Eser evinin karşısında bulunan Kanarya Mezarlığı’nda toprağa verildi.
‘POLİS YETKİLERİNİ AŞTI’
DTP Diyarbakır İl Örgütü, 6 Aralık’ta 23 yaşındaki Dicle Üniversitesi Matematik bölümü öğrencisi Aydın Erdem’in yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin polisler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi’ne gelen DTP Avukatlarla birlikte suç duyurusunda bulunan DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı yaşanan olaylarda polisin yetkilerini aştığını belirtti. Yaşanan olaylarda Aydın Erdem’in yakın mesafeden hedef gözetilerek sırtından vurulduğunu söyleyen Anlı, “faillerin açığa çıkartılması gerekli” dedi. DTP avukatlarından Meral Danış Beştaş da pazar günü polislerin parti il binalarına da saldırdığını ve kitleye karşı orantısız güç kullandığını kaydederek, faillerin bir an önce cezalandırılması gerektiğini söyledi.
29 KURUMDAN AÇIKLAMA
Diyarbakır’da 29 kurum, yaşanan olaylara ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Kurumlar adına ortak açıklamayı yapan Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emir Aktar, gösteri ve yürüyüş hakkını kullandığı için hiç kimsenin şiddete maruz kalmaması gerektiğini söyledi. Sokakta şiddet kültürünün egemen olmaması, tarafların duyarlı olması gerektiğini belirten Aktar, DTP’nin kapatılma davasına da değinerek, “Türkiye’yi siyasi parti mezarlığına dönüştürmenin toplumsal barışa katkısı olmayacaktır” dedi.
(İSTANBUL/DİYARBAKIR)

VALiDEN AÇIKLAMA
DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır’da 6 Aralık’ta yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı. DTP’nin düzenlemek istediği yürüyüşe ellerindeki istihbarat bilgilerine göre izin vermediklerini ileri süren Mutlu’nun, Aydın Erdem’in ölümünden üzüntü duyduğunu belirtirken Erdem’in olaylara katıldığının çevredeki kamera kayıtları ile tespit edildiğini söylemesi dikkat çekti. Mutlu, kamera kayıtlarında failin tespit edilip edilmediğine ise değinmedi. Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada DTP yöneticilerini kastederek, “Bu işi organize edecek olan kişileri bizzat aramak suretiyle kendilerine belirttim. Yürüyüşün gerçekleşmesiyle birlikte içindeki provokatif grupların farklı olaylar yaratacağı konusunda elimizde çok net bilgiler vardı” dedi. Çıkan olaylara ilişkin, “Bunların içerisinde herkesi en çok üzen 23 yaşında üniversite öğrenimini sürdüren bir delikanlı bu olaylarda yaşamanı yitirmesi” diyen Mutlu, “Olay, şu anda cumhuriyet savcılığımız tarafından, olayın vuku bulduğu andan itibaren bütün delilleriyle emniyet müdürlüğümüzün uhdesinden çok titiz bir şekilde takip edilerek izleniyor. Biz de bu konunun aydınlatılmasını fevkalade önemsiyoruz’” şeklinde konuştu. (DİYARBAKIR)

TAŞ: ACILARIMIZ ORTAKTIR
SON günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin bir açıklama yapan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Türkiye toplumu bir şiddet cenderesinin içerisine doğru sürükleniyor. Sıkılan her kurşun, patlayan her bomba, kaybedilen her can kardeşlik ve bir arada yaşama imkânlarını tüketiyor” dedi. Taş, “İstanbul’da 17 yaşındaki Serap Eser’in, Diyarbakır’da 23 yaşındaki Aydın Erdem’in, Tokat’ta ölen 7 askerin de ocaklarına düşen, yüreğimize düşen, aynı acıdır. Acılarımız ortaktır” dedi. AKP’nin ‘açılımı’nın Kürt hareketini etkisizleştirmeye ve sorunu daha da derinleştirmeye yönelik olduğunu dile getiren Taş, “DTP’nin kapatılma davası kosununda da AKP, kendine müslüman sözde demokrat tutumunu sergileyerek, bir yandan ‘parti kapatmaya karşıyız’ derken diğer yandan da DTP’yi hedef göstermekten geri durmamaktadır” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Hükümete tepki, mahkemeye uyarı

SONRAKİ HABER

Bu feryadı duyun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa