10 Aralık 2009 00:00

TEKEL işçileri AKP’den topluca istifa etti

TEK GIDA-İŞ Adıyaman Şubesi’ne üye TEKEL işçileri, TEKEL’in kapatılmasını ve kendilerine dayatılan 4-c statüsüne karşı kent merkezinde yürüyüş yaptılar.

Paylaş

TEK GIDA-İŞ Adıyaman Şubesi’ne üye TEKEL işçileri, TEKEL’in kapatılmasını ve kendilerine dayatılan 4-c statüsüne karşı kent merkezinde yürüyüş yaptılar.
Adıyaman Demokrasi Parkı önünde toplanan yaklaşık 500 işçi adına açıklama yapan Tek Gıda-İş Adıyaman Şube Başkanı Mikdat Yoldaş, Adıyaman’da 750 TEKEL işçisinin çalıştığını, en az çalışan işçinin 12 yıldır çalıştığını, bu kadar emeğe karşılık kendilerinin iş haklarının feshinin ve 4-c’nin reva görüldüğünü söyledi. Bu durumu kabul etmeyeceklerini, haksızlığa boyun eğmeyeceklerini, hükümetin tüm diyalog yollarını kapatmasına karşı 15 Aralık Salı günü Ankara’da AKP Genel Merkezi’nde olacaklarını, haklarını alana kadar alanlarda olacaklarını vurguladı.
Yüzlerine maske takan işçiler, kendilerini tehdit eden virüsün domuz gribi virüsü olmadığını, AKP virüsü olduğunu söyleyerek hükümeti protesto ettiler. İşçiler sık sık basın açıklamasını keserek, “AKP şaşırma sabrımızı taşırma, İş ekmek yoksa barış da yok, Hükümet istifa, Hükümet 4-c’yi al başına çal, TEKEL işçisi direnişin simgesi” sloganlarını attılar.
Basın açıklamasının ardından AKP il binasına kadar yürüyüş yapan işçiler, zaman zaman halkı ve esnafı kendilerine destek olmaya çağırdılar. Yürüyüş boyunca yer yer yolu trafiğe kapatan işçiler, AKP Adıyaman il binası önüne geldiklerinde çevreden katılımlarla oldukça kitleselleştiler. Hâlâ AKP üyesi olan yaklaşık 350 işçi, daha önceden hazırladıkları istifa dilekçelerini imzalayarak AKP İl Başkanlığı’na verilmek üzere sendika yöneticilerine teslim etti.
AKP önünde yapılan eylemde kalp rahatsızlığı olan Bayram Yaman isimli işçi, rahatsızlandı. Kalp pili ile yaşamını devam ettirdiği öğrenilen işçi, ambulansla Adıyaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Eylemci işçiler zaman zaman AKP il binasının camlarına yumurta fırlatarak öfkelerini dile getirdiler.
AKP il binası önünde yaklaşık olarak yarım saat süren protesto eylemi, AKP’den istifa eden işçilerin dilekçelerinin AKP İl Başkanlığı’na teslim edilmesi ile sona erdi.
(Adıyaman/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İş de istiyorlar asgari ücret de

SONRAKİ HABER

Balatçık TEKEL işçisi öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...