10 Aralık 2009 00:00

‘Annelerin gözyaşı dinmiyor’

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ve bazı belediye başkanları, Diyarbakır’da çıkan olaylarda polis kurşunuyla ...

Paylaş

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ve bazı belediye başkanları, Diyarbakır’da çıkan olaylarda polis kurşunuyla yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi Öğrencisi Aydın Erdem’in ailesine taziye ziyaretinde bulundular.
Mardin’in Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki taziye çadırını ziyaret eden DTP’li Selahattin Demirtaş ile Aydın Erdem’in öğrenci arkadaşları, ellerindeki karanfilleri taziye çadırının içinde bulunan Aydın Erdem’in fotoğrafının önüne bıraktı. Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı kurulan taziye çadırında okunan duaların ardından bir konuşma yapan DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekerek, yaşananları birer provokasyon olarak nitelendirdi. Milletvekili Demirtaş, son üç gün içinde Aydın Erdem, Serap Eser ve 7 askerin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Yaşamını yitirenler hemen hepsi de Anadolu’nun emekçi insanlarının çocuklarıdır. Hepsi de Anadolu’nun bağrından kopan canlardır. Hepsi için üzülüyoruz. Bizim çabamız daha fazla insanın ölümün önüne geçebilmektir. Barış için çözümü dışarıda aramanın bir anlamı yok. Barış burada. Çözümün adresi bellidir. Samimi iseniz buyurun. Aksi taktirde gelinmiş noktadan çok daha geriye gitmek kaçınılmaz olur” dedi. Aydın Erdem’in annesi Melise Erdem ise Kürtçe yaptığı konuşmasında; Başbakan Erdoğan’a tepki göstererek, şöyle konuştu; “Başbakan yeter anneler ağlamasın diyor ama hâlâ annelerin göz yaşı dinmiyor. Yetmiyor mu, yazık değil mi bize? Benim oğlum öğrenciydi. 7 yaşından beri okul okuyordu. Bizim bu çocukları ne acılar, ne zorluklarla büyüttüğümüzü Başbakan bilmiyor mu?”
ÖĞRENCİLERDEN EYLEM
Dicle Üniversitesinden gelen Aydın Erdem’in öğrenci arkadaşları Anne Melise Aydın’a karanfiller vererek ellerini öptüler. Taziye ziyaretinde bulunan Aydın Erdem’in öğrenci arkadaşları ise ellerindeki kalemlerini Aydın Erdem’in taziye çadırındaki dev posterinin üzerine bırakarak tepkilerini dile getirdiler.
Aydın Erdem için Adıyaman Üniversitesi’nde yapılan eyleme özel güvenlik ile polis biber gazıyla müdahale etti. Öğrencilerin tartaklandığını gösteren görüntülerin polis tarafından zorla silindiği öğrenildi. Öğrenciler daha sonra yaptıkları açıklamayla Erdem’in öldürülmesini kınadı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İş bırakma emek ve demokrasi mücadelesine güç verdi

SONRAKİ HABER

Kapatma halkın iradesine kilit vurur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...