10 Aralık 2009 00:00

Kapatma ülkeyi yol ayrımına götürür

TÜRKİYE Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, son dönemlerde yaşananlara olaylara ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

TÜRKİYE Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, son dönemlerde yaşananlara olaylara ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Öncü, hükümet ve ilgili tüm kamu otoritelerine çağrıda bulunarak, öncelikle şiddeti var eden nedenlerin kaynağına inilmesi gerektiğini vurguladı. Aydın Erdem, Serap Eser’in ölümlerine değinen Öncü, Tokat’ta 7 askerin öldürülmesini kınadı.
DTP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararın Türkiye’nin yaşamsal geleceğini doğrudan belirleyeceğini dile getiren Öncü, “Olası bir kapatma kararı Türkiye’yi bir yol ayrımına götürecek, toplumsal boğazlaşmaları kaçınılmaz kılacak ve hızla bir çözülmeyi beraberinde getirecek nitelikli riskleri taşıdığının ciddi kaygısını taşıyoruz” dedi. Öncü, barış, demokrasi ve insan haklarının şiddet ve çatışma ortamında gelişemeyeceğine ve Kürt sorununun barışçıl çözümünün operasyonlarla çözülemeyeceğinin yaşanan pratiklerle ortaya çıktığını ifade etti. Türkiye Barış Meclisi, aydınlar ve yazarlara çağrıda bulunan Öncü, seçilecek bir komisyonun acilen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM ile görüşme talebinde bulunarak somut ve tarihsel içerikte bir deklarasyonun verilmesi gerektiğini söyledi.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

ULAŞIM EMEKÇİLERİNE SUS PANTE

SONRAKİ HABER

Öğrencilere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...