10 Aralık 2009 00:00

ÖĞRENCİLERE GREV CEZASI

KESK ve Kamu-Sen’in çağrısıyla 25 Kasım’da yapılan greve destek verdikleri için Kağıthane’de bulunan Profilo Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde 3 öğrenciye disiplin cezası verildi.

Paylaş

KESK ve Kamu-Sen’in çağrısıyla 25 Kasım’da yapılan greve destek verdikleri için Kağıthane’de bulunan Profilo Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde 3 öğrenciye disiplin cezası verildi. Okul içinde izinsiz gösteri yapmak gerekçesiyle 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, öğretmenlerinin yaptığı greve destek olduklarını söylediler.
MEMUR-SEN’Lİ ÖĞRETMENLER
Öğrencilerin anlatımına göre olay şöyle yaşandı: Profilo Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan yaklaşık 50 öğrenci, öğretmenlerinin grevine destek vermek için ellerinde “25 Kasım grevini destekliyoruz” yazılı dövizlerle okula doğru yürüdü. Bu sırada Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen üyesi olduğunu belirtilen 3 öğretmen, yürüyüş yapan öğrencilere müdahale etti. Öğrencileri zorla sınıflara sokan Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler, 3 öğrenciyi de disiplin kuruluna çıkartarak ceza almalarını sağladı.
EĞİTİM SEN TAKİPÇİ OLACAK
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, geçen yıl kutlu doğum haftası nedeniyle aynı okulda sınıflarda bildiri dağıtan öğrencilerin 1 gün okuldan uzaklaştırma cezası aldığını hatırlatarak, bu cezalandırmayı buna karşılık olarak niteledi. “Bu öğrencileri ve velileri eyleme davet eden bizleriz. Öğrencilerin okul içinde izinsiz gösteri yapmasını yasaklayan disiplin kurulunda bir madde var. Ancak o gün sıradan bir gün değildi. 25 Kasım günü Türkiye’nin bütün illerinde, okullarda veliler ve öğrencilerin katılımıyla 1 günlük uyarı grevi gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu haksız bir uygulamadır. Eğitim Sen olarak bu olayın takipçisi olduğumuzu söylemek istiyorum. Veliler aracılığıyla itiraz edeceğiz. Gerekirse bu konuyu uluslararası gündeme taşıyacağız” diyen Bukrek, Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenlerin tutumunu ise grev kırıcılığı olarak niteledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

25 Kasım’ı aşan grevler örgütlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...