10 Aralık 2009 00:00

Sosyal Bilimler Kongresi başladı

TÜRK Sosyal Bilimler Derneği tarafından 11.’si düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, dün ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Paylaş

TÜRK Sosyal Bilimler Derneği tarafından 11.’si düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, dün ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. Kongrenin açılış konuşmasını ODTÜ Rektörü Ahmet Acar yaptı.
Açılışta konuşan Türk Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Galip Yalman, kongrenin Türkiyeli sosyal bilim insanlarının bilgi üretim ve tartışma gündemlerine ayna tuttuğunu söyledi. Yalman, bu yıl kongreye sunulan bildirilerin ağırlıklı olarak neoliberal dönüşüm ve süreklilik kazanan kriz süreçlerinde karşılaşılan ekonomik, toplumsal ve siyasal sorunları irdeleyeceğine dikkat çekti.
Kongrenin açılış sunumunu yapan Prof. Dr. Ergün Türkcan, dünyada bilim politikalarının ilk olarak ülkelerin askeri politikalarının ihtiyaçlarına göre belirlendiğine dikkat çekti.
KRİZİN ETKİLERİ ELE ALINACAK
Yakın tarihlerde hayata veda eden Prof. Dr. Tülay Arın, Prof. Dr. Türkel Minibaş ve Prof. Dr. Haydar Kazgan’ın anısına ithaf edilen kongrede, Türkiye’den 50, yurtdışından 2 ve diğer kurumlardan toplam 358 bilim insanı ve araştırmacı tebliğler sunacak. Kongrede iktisat, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, tarih, eğitim bilim, kentleşme, felsefe, kültür, sanat, iletişim, cinsiyet ayrımcılığı ve çevrebilimi gibi geniş bir çerçevede sunumlar yapılacak.
Ağırlıklı olarak krizin etkilerinin ele alınacağı kongrede, Türkiye’de emek tarihi, emeğin güncel sorunları ve örgütlenme, kapitalizmin doğa ve insanda yol açtığı tahribat, kentsel dönüşüm, eğitimde neoliberal dönüşüm, emek ve göç, sağlık ve sosyal güvenlik politikaları, Kürt sorunu, Ortadoğu, basında ideoloji ve söylem ve toplumsal cinsiyet rolleri gibi konularda oturumlar yapılacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Akdeniz Öğrenci Yurdu’nda boykot!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa