10 Aralık 2009 00:00

Avukatlar meslektaşları için yürüdü

AVUKATLAR, tek suçu ‘kimlik isteyen sivil polisin kimliğini sormak’ olan İstanbul Barosu avukatlarından ...

Paylaş

AVUKATLAR, tek suçu ‘kimlik isteyen sivil polisin kimliğini sormak’ olan İstanbul Barosu avukatlarından Ümit Ulaş ve stajyer bir avukatın aynı karakolda polis şiddetine maruz kalmasını protesto ettiler. Taksim Polis Karakolu’nun kapatılmasını talep eden avukatlar, yetkililerden iki avukatın darp edilmesine ilişkin etkin bir soruşturma yürütmesini istediler.
Cübbeleri ile İstiklal Caddesi Mis Sokak’ta bir araya gelen avukatlar, ‘Polis devleti değil hukuk devleti’, ‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek’ sloganları ile Taksim Polis Karakolu’na yürüdüler.
BARO DA DESTEK VERDİ
İşkence gören meslektaşları için yürüyen Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Avukatlar Birliği, Hukukun Üstünlüğü Grubu, Katılımcı Avukatlar Grubu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, GOP Bölge Hukukçular Derneği, Hukukçular Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Genç Avukatlar Birliği, Piyasalaşmaya Karşı Avukatlar Platformu üyesi avukatlara İstanbul Barosu yöneticileri de destek verdi.
ÖZÜR BEKLİYORLAR
Taksim Polis Karakolu önünde açıklama yapan Avukat Kemal Aytaç, meslektaşları Ümit Ulaş ve stajyer bir avukata polis merkezinde yapılan saldırıyı anlatarak, İçişleri Bakanlığı’ndan demokrasi, insan hakları ve savunmaya saygı adına bir an önce özür beklediklerini söyledi.
Taksim Polis Merkezi’nde işkence, kötü muamele, keyfi ve hukuk dışı uygulamaların devam ettiğini belirten Aytaç, Taksim Polis Merkezi hakkında geçmişe yönelik olarak derhal etkin bir idari soruşturma başlatılmasını ve sorumluların görevden el çektirilmesini istedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gayriresmi öğretmene gayriresmi görevden alma

SONRAKİ HABER

Zehirlendikleriyle kalmayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...