11 Aralık 2009 00:00

Başbakan’ın korumasına suç duyurusu

ENGELLİLER Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, 4’üncü Özürlüler Şurası’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gözü önünde kendisine müdahalede...

Paylaş

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, 4’üncü Özürlüler Şurası’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gözü önünde kendisine müdahalede bulunan başbakanın koruma polisi ile kendisine söz hakkı tanınmayan Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven hakkında suç duyurusunda bulundu.
Suç duyuru dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermeden önce adliye önünde basın açıklaması yapan İçli, özürlülerin sorunlarını dile getirmek için Şura’da konuşma yapmak istediğini ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantıda kısa süre kalacağı gerekçesiyle konuşturulmadığını söyledi. Konfederasyon Başkanı Turhan İçli şöyle dedi:
“Açılış konuşmaları ardından Başbakan Erdoğan’a ulaşmak istedim. Ancak, buna izin verilmedi. Bunun üzerine gazetecilere açıklamada bulunmak istedim. Burada koruma polisi zor kullanarak ağzımı kapattıp, karga- tulumba beni uzaklaştırdı. 1 saat boyunca da gözaltında tutular. Başbakan’ın gözü önünde olan bu olaydan sonra hiç bir yetkili arayarak üzüntüsünü dile getirmedi, ‘geçmiş olsun’ bile denilmedi.”
İçli, kendisine uygulanan şiddet ve toplantıda söz hakkının verilmemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunma hakkını kullandığını söyledi. Bu nedenle Abdullah Güven’in `görevi kötüye kullanmak’ ve `şiddete başvurmaya azmettirmek’, koruma polisinin ise `görevi kötüye kullanmak’ ve `şiddete başvurmak’ suçlarını işlediğini öne süren İçli, açıklama ardından avukatıyla birlikte suç duyurusunda bulundu.
Bu arada İçli’ye destek vermek için adliye önünde toplanan bir grup engelli, `Koruma terörüne son’ ve `Özürlüye kalkan eller kırılsın’ diye sloganlar attı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Köylerine dönmek istiyorlar

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...