11 Aralık 2009 00:00

Verilen sözler tutulmadı

İkitelli Ayazma’da uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin mağdur ettiği 18 aile, 1 yıl sonra tekrar Küçükçekmece Belediyesi önünde bir araya geldi.

Paylaş

İkitelli Ayazma’da uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin mağdur ettiği 18 aile, 1 yıl sonra tekrar Küçükçekmece Belediyesi önünde bir araya geldi. Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen aileler, Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile görüşmek istedi.
2007 yılında Ayazma’da başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılan aileler, 2 yıl boyunca evlerinin enkazları üzerine kurdukları çadırlarda yaşamak zorunda kalmışlardı. Bu iki yıllık süre içinde iki kez barakaları yıkılan Ayazmalılar, 13 Kasın 2008’de gerçekleştirilen son yıkımda Küçükçekmece Belediyesi tarafından ‘1 yıl boyunca kira yardımı yapılmak’ şartı ile konutlara yerleştirildi. TOKİ tarafından kendilerine konut verileceği sözü verilen Ayazmalılar, her kurada ‘bir sonraki kurada size ev verilecek’ diyerek oyalandıklarını belirttiler.
BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Mağdur aileler adına Küçükçekmece Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Barış Turna, ev sahipleri ile yapılan kira sözleşmelerinin 10 gün önce dolduğunu kaydetti. Ev sahipleri ile sorunlar yaşamaya başladıklarını anlatan Turna, sorunlarını belediyeye ilettiklerinde net bir cevap alamadıklarını belitti. Ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden Turna, yetkililerin seslerini duymasını istedi. Basın açıklamasından sonra aile sözcüleri, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya ile görüştü.
Çetinkaya’nın kendilerine Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın sorunu çözmek için TOKİ ile görüşeceğini söylediğini belirten Kasım Aydın, Çetinkaya’nın 15 Aralık Salı günü kendilerine haber vereceklerini söylediğini aktardı. Aydın, ailelere verilen sözler tutulmazsa çarşamba günü belediye önünde oturma eylemi yapacaklarını da sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Cumhuriyetin kadına bakışı sınıfsal’

SONRAKİ HABER

Köylerine dönmek istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...