11 Aralık 2009 00:00

‘Evlerimize dokunmayın’

Binlerce kişiyi evinden edecek olan Balat, Fener ve Ayvansaray yenileme projesinin Fatih Belediyesi Meclis Toplantısı’nda görüşüldüğü saatlerde...

Paylaş

Binlerce kişiyi evinden edecek olan Balat, Fener ve Ayvansaray yenileme projesinin Fatih Belediyesi Meclis Toplantısı’nda görüşüldüğü saatlerde belediye önünde toplanan 3 semtin sakinleri “Evlerimize dokunmayın” çağrısı yaptı.
‘BİZ KALIYORUZ’
Semt sakinleri, ‘Evlerimizi Çalık Grubu’na peşkeş çektirmeyeceğiz. Biz kalıyoruz’ yazılı pankart ve ‘Ben Ayvansaraylıyım, Balatlıyım, Fenerliyim ve burada kalmak istiyorum; ne olmuş’ yazılı dövizler taşıdı. Eyleme Fener Balat Ayvansaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FEBAYDER) ve Direnistanbul üyeleri destek verdi.
3 semtte ikamet eden vatandaşlar adına ortak açıklamaya okuyan Çiğdem Şahin, evleri hakkında kararların kendilerinden habersiz aldığını belirtti.
‘ADALETLE İLGİLERİ YOK’
Şahin proje ihalesinin AKP’ye yakınlığı ile bilinen Çalık Grubuna verildiğini belirterek, “Devlet gücünü kullanarak evlerimizi mümkün oldukça ucuza almayı ve Çalık Grubu’na trilyonlar kazandırmayı hayal etmektedirler. Eğer bugün bu projeye karşı çıkmazsak yarın bizim taleplerimize tamamen kulaklarını tıkayacaklar. Sadece projeyi meclisten geçirmekle kalmayacaklar evlerimizi yok pahasına elimizden alamaya kalkacaklar. Bunlara hakları yoktur ama biz biliyoruz ki bunların hakla adaletle ilgisi yoktur” dedi.
Ranta kurban etmemek için direneceklerini ve evlerini yıktırmayacaklarını belirten Şahin, “Buradayız çünkü canımız yanıyor, buradayız çünkü hakkımızı vermesi gereken belediye hakkımızı gasp ediyor, evlerimizden mahallemizden sürmek istiyor. En temel hakkımız, barınma ve yaşam hakkımız çiğneniyor” diye konuştu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Japon fotoğrafçıdan İpek Yolu

SONRAKİ HABER

‘Cumhuriyetin kadına bakışı sınıfsal’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...