11 Aralık 2009 00:00

‘Barış Güvercinleri’ne BM’den ödül

Birleşmiş Milletler’in her yıl “ilke ve ruhunu yansıttığına inandığı eserlere verdiği “Mükemmellik Ödülü”nü bu yıl Türkiyeli Sanatçı Firuz Kutal’a verdi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler’in her yıl “ilke ve ruhunu yansıttığına inandığı eserlere verdiği “Mükemmellik Ödülü”nü bu yıl Türkiyeli Sanatçı Firuz Kutal’a verdi. Sanatçının “Barış Güvercinleri” isimli eseri ABD’nin protestolara rağmen Irak’a demokrasi götürmek için girmesini eleştiriyor.
Birleşmiş Milletler (BM), Karikatürist Firuz Kutal’ın “Barış Güvercinleri” eserini “Politik Karikatür” ödülüne değer gördü.
BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK İSTEYEN ÇİZGİLER
Birleşmiş Milletler Topluluğu Yazarlar ve Sanatçılar Ranan Lurie Politik Karikatür Yarışması’nda “Mükemmellik Ödülü”ne (Citation for Excellence) değer görülen Kutal, “Barış Güvercinleri”ni daha önce Berlin’de metroda sergilenmiş “Irak’ta Savaşa Hayır” kampanyasında da kullanılmıştı.
Çalışmalarını halen Norveç’te sürdüren sanatçı, Ufuk Uras ve Baskın Oran’ın seçim kampanyalarına ve Hrant Dink’in anmalarına çizgileriyle katılmış, Gülay Kutal’ın “Bir Duvar Yazısıyız” isimli kitabındaki karikatürleri çizmişti.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Taş atanlar hapiste, DTP’ye kurşun sıkanlar serbest

SONRAKİ HABER

KARDEŞLiK BARiKATI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...