11 Aralık 2009 00:00

MAMAKLILAR BAZ İSTASYONU İSTEMİYOR

MAMAK halkı, yaşadıkları yerlere baz istasyonları kurulmamasını, kurulan baz istasyonlarının da yerleşim alanlarının dışına çıkarılmasını talep ettiler.

Paylaş

MAMAK halkı, yaşadıkları yerlere baz istasyonları kurulmamasını, kurulan baz istasyonlarının da yerleşim alanlarının dışına çıkarılmasını talep ettiler.
Emek Partisi Mamak İlçe Örgütü ve Mamak Halkevi’nin çağrısıyla bir araya gelen Tuzluçayır Mahallesi halkı yaptıkları toplantıda baz istasyonlarına karşı birlikte mücadele edeceklerini ve bu mücadeleyi genişleteceklerini ifade ettiler.
Önceki gün yapılan halk toplantısında konuşan Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yerleşim yerinde baz istasyonlarının kurulmaması için hukuki kararların olduğunu ve Yargıtay kararıyla baz istasyonlarının insan ruh ve beden sağlığına zarar verdiğinin tescil edildiğini ifade etti. Çakar, baz istasyonlarının özellikle de çocuk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
Toplantıya katılan General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarı Nurhayat Farımaz, kendi mahallelerinde kurulmak istenen baz istasyonlarına karşı verdikleri mücadeleyi örnek vererek, birlikte mücadele edilirse başarı kazanılacağını kaydetti. Avukat Eyyüp Yıldırım, baz istasyonlarının yaşam alanlarına kurulmaması yönünde birçok mahkeme kararı olduğunu anlattı.
EMEP Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel ise, sadece imza toplamakla sorunun çözülmeyeceğini belirterek, baz istasyonlarına karşı tüm mahalle halkının, yöre derneklerinin, muhtarların da dahil olduğu birleşik bir mücadeleye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Toplantıya Mamak Halkevi Yöneticisi Salih Yıldırım, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş da katıldı.
Toplantının sonunda bir komisyon oluşturularak, baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası başlatılmasına karar verildi. (Ankara/EVRENSEL)
İbrahim Kale
ÖNCEKİ HABER

‘Bu tablo değişmek zorunda’

SONRAKİ HABER

‘Başbakan halkı düşünmeden konuşuyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...