11 Aralık 2009 00:00

İnsan Hakları Günü’nde baz istasyonlarını şikayet ettiler

BURSA Tüketiciler Derneği 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelere baz ...

Paylaş

BURSA Tüketiciler Derneği 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelere baz istasyonu kuran şirketleri Bursa Valiliği İnsan Hakları Kurulu’na şikayet etti.
Bursa Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı’na GSM şirketlerinin insan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle başvuran Dernek Başkanı Sıtkı Yılmaz, GSM firmalarının maliyetten kaçarak baz istasyonlarını halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelere kurduğunu söyledi. Yılmaz, “GSM şirketlerinin aynı hizmeti, yaşam alanları dışında 60 metreden yüksek kule ve bu kulelere verilecek yüksek güçle sağlamaları teknik olarak mümkündür. Ayrıca baz istasyonlarının yerleşim alanı içinde kurulması durumunda 250 metre yarıçaplı bir daire alanı içindeki tüm ailelerden muvafakatname alınması zorunluluğu çoğu kez yerine getirilememektedir. Bu durumun insan hakları ihlallerine neden olduğu açıkça ortadadır” dedi.
GSM ŞİRKETLERİ UCUZ YOLA BAŞ VURUYOR
Baz istasyonlarının toplumun ruh ve beden sağlığı açısından ciddi sorunlar doğurduğunun açıkça ortada olduğunu anlatan Yılmaz, şikayet dilekçesini valiliğe sundu. baz istasyonlarının insan hakları açısından ele alınmasını beklediklerini kaydeden Yılmaz, baz istasyonlarının yerleşim alanı dışına çıkartılması ek maliyet getirdiği için GSM şirketlerinin ucuz yola başvurduğunu ileri sürdü. Tüketicilerin maliyetler nedeniyle baz istasyonlarını yargıya götüremediğini, bunun külfetli olduğunu vurgulayan Sıtkı Yılmaz şöyle devam etti: “Birçok vatandaşımız konudan rahatsız, ancak yargıya gidemiyor. Çünkü yargıya başvurmak belli bir maddi külfete neden oluyor. TEDAŞ, elektrik direklerine karşılıklı kurumsal sözleşmelerle baz istasyonlarının kurulmasına müsaade etmiştir. Okul, cami, hastane ve insanların yoğun olarak yaşadığı alanlardan baz istasyonlarının yargı kararlarıyla kaldırıldığı, kurulma aşamasında GSM şirketlerinin yer seçiminde yeterince özen göstermediği açıkça ortadadır.” (BURSA)



ÖNCEKİ HABER

AYTAÇ DURAK’A KAMULAŞTIRMA TEPKİSİ

SONRAKİ HABER

‘Bu tablo değişmek zorunda’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...