11 Aralık 2009 00:00

Siviller ölmüş olabilir

Afganistan’da NATO’nun iki numaralı ismi General David Rodriguez, NATO’nun salı günü düzenlediği operasyonda sivillerin ölmüş olabileceğini kabul etti.

Paylaş

Afganistan’da NATO’nun iki numaralı ismi General David Rodriguez, NATO’nun salı günü düzenlediği operasyonda sivillerin ölmüş olabileceğini kabul etti. Afganistan’ın başkenti Kabil’de gazetecilere konuşan General Rodriguez, “Bir kafa karışıklığı söz konusu. Bu tür durumlarda hep olduğu gibi ilk gelen bilgiler biraz karışık. Sivillerin ölmüş olması mümkün, çünkü durum karmaşıktı” ifadesini kullandı.
Şimdiye kadar ISAF saldırısında sivillerin öldüğünü yalanlamıştı, ancak Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, “6 masum sivilin ölümünü kınayan” bir açıklamada bulunmuştu.
Öte yandan, ABD’li Eski İstihbaratçı Bruce Riedel, henüz kaybetmemiş olsa bile, ABD’nin Afganistan’da savaşı kaybetmekte olduğunu söyledi. CIA’da 30 yıl çalıştıktan sonra ABD Başkanı Barack Obama’nın bir dönem danışmanlığını yapan ve seçim kampanyası ekibinde yer alan Riedel, “Bütün göstergeler ve bütün istatistikler, bugünkü dinamiklerin tamamen Taliban’dan yana olduğuna işaret ediyor” ifadesini kullandı.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları ihlallerinin bilançosu ağır

SONRAKİ HABER

Bu kadar emekten sonra...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...