11 Aralık 2009 00:00

İkinci utanç duvarıGazze sınırına inşa ediliyor

İSRAİL’in Batı Şeria’da inşa ettiği “utanç duvarı”na benzer bir duvarı Mısır, Gazze Şeridi’ne inşa ediyor. Mısır, tünellerden kaçakçılığı önlemek amacıyla...

Paylaş

İSRAİL’in Batı Şeria’da inşa ettiği “utanç duvarı”na benzer bir duvarı Mısır, Gazze Şeridi’ne inşa ediyor. Mısır, tünellerden kaçakçılığı önlemek amacıyla Gazze Şeridi’yle sınırına dev bir çelik duvar inşa etmeye başladı. 10-11 kilometre uzunluğundaki duvar, yerin 18 metre altına inecek. Duvarın 18 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
ABD TASARLADI
Mısırlılara, ABD ordusunun istihkam subayları yardım ederken duvarın tasarımının da ABD’liler tarafından yapıldığı ifade edildi. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen plan hakkında Mısır hükümeti henüz resmi bir açıklama yapmadı.
Son birkaç haftadır sınır bölgesinde bir hareketlilik yaşandığını, ağaçların kesildiğini söyleyen köylülerin bazıları böyle bir duvarın inşa edileceğini bildiğini söyledi. Duvarda kullanılacak güçlendirilmiş çeliğin ABD’de imal edildiği ve şiddetli patlamalara dayanaklı olduğu belirtildi. Duvarı delmenin de mümkün olmadığı öne sürülüyor. Mısır’la Gazze arasındaki bölgede yeraltında çok sayıda gizli tünel bulunuyor. Filistinliler, İsrail’in ablukası nedeniyle, günlük ihtiyaçlarını Mısır’dan bu tünelleri kullanarak karşılıyor.
İsrail ise, Filistinlilerin bu tünelleri, insan ve silah kaçırmak için kullandıklarını, İsrail’in güneyine fırlatılan roketlerin parçalarının da bu tünellerden geçirildiğini iddia ediyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da hak ihlalleri arttı

SONRAKİ HABER

Çevrecilere baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...