11 Aralık 2009 00:00

Pakistan’da hak ihlalleri arttı

PAKİSTAN İnsan Hakları Komisyonu (HRCP) tarafından hazırlanan raporda, ülkede insan hakları ihlallerinde son bir yılda büyük artış olduğu belirtildi.

Paylaş

PAKİSTAN İnsan Hakları Komisyonu (HRCP) tarafından hazırlanan raporda, ülkede insan hakları ihlallerinde son bir yılda büyük artış olduğu belirtildi.
Belucistan ve aşiretler bölgesinde insan hakları ihlallerinin yoğunlaştığı, Taliban’a karşı bu bölgelerde devam eden savaştan dolayı ve büyük kentlerde meydana gelen bombalı eylemlerde son bir yılda 2 binden fazla masum insanın öldüğü kaydedildi.
HRCP, Pakistan güvenlik güçlerinin operasyonlarda terörist ile masum insanlar arasında ayrım yapmakta başarısız olduğunu, operasyonların sürdüğü Güney Veziristan’da iki ateş arasında kalan halkın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve bu nedenle 400 binden fazla insanın Dera İsmailhan ve Tera kentlerine sığındığını belirterek, geçen yaz Svat bölgesinde yaşayan 2.5 milyondan fazla insanın mülteci durumuna düştüğüne işaret etti.
Pakistan hükümetinin başlıca görevinin savunmasız ve masum insanları terörizmin insanlık dışı uygulamalarına karşı korumak olduğunu belirten HRCP’nin raporunda, terörist saldırı ve bombalı eylemlerde çocukların, kadınların ve masum insanların da öldüğü, Taliban’ın son bir yılda onlarca kız okulunu havaya uçurduğu ve Uluslararası İslam Üniversitesi’ne saldırı düzenlendiği hatırlatıldı.
HRCP, raporda, Pakistan’da son bir yılda 320 kadının kaçırıldığını, tecavüze uğradığını ve öldürüldüğünü, 300 kişinin de hapishanelerde öldüğünü açıkladı.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

İkinci utanç duvarıGazze sınırına inşa ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...