12 Aralık 2009 00:00

Öcalan bakanlıktan bir heyetle görüştü

ABDULLAH Öcalan’ın, Adalet Bakanlığı’ndan bir heyetle görüştüğü ve cezaevinde kaldığı bölümün kapısına yeni pencere açıldığı bildirildi.

Paylaş

ABDULLAH Öcalan’ın, Adalet Bakanlığı’ndan bir heyetle görüştüğü ve cezaevinde kaldığı bölümün kapısına yeni pencere açıldığı bildirildi. Öcalan, cezaevi koşulları için gerçekleştirilen açlık grevlerinin de son bulmasını istedi.
Öcalan’ın, avukatlarıyla yaptığı haftalık olağan görüşmesinde cezaevi koşulları ile gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. ANF’nin haberine göre Öcalan, hücre cezasının henüz uygulanmadığını belirtti ve Adalet Bakanlığı’ndan gelen bir heyetle görüştüğünü kaydetti.
YENİ PENCERE AÇTILAR
Öcalan, şunları söyledi: “Buraya getirilen arkadaşlarla bir kez görüştüm. Buradaki görevliler, ileride televizyon vereceklerini belirttiler. Adalet Bakanlığı’ndan gelen heyetle görüştüm. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif İşleri müdürü de vardı. Bu görüşmeden sonra kapının üstünde aşağıya ve yukarıya yeni bir pencere açtılar. Kaldığım odada yatak, dolap, masa var. Onun dışında bana iki-üç adım mesafesinde yer kalıyor. Yatak, masa ve dolap yeri dışında enine iki adım boyuna üç adımlık mesafe var. Bütün yer bundan ibarettir.”
‘HEYETLE GÖRÜŞTÜM’
İmralı’ya giden heyetle yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi veren Öcalan, şunları ifade etti: “Ceza ve Tevkif İşleri müdürü geldi. Uzun uzun görüştük. Ben ona da anlattım. Siyasi çözüm olmazsa bu sorunun çözülemeyeceğini söyledim. Bana diyor ki; ‘Sen iyi halli olursan biz senin koşullarını düzeltiriz’ diyor. Yani bana uslu ol diyorlar, çocuk muamelesi yapıyorlar. Ama beni kandıramazlar.”
Açılıma karşı olmadığını dile getiren Öcalan, “Ama yöntem yanlış. Doğru yöntem belirlenmeli. Siz arabayı atın önüne koyarsanız olmaz. Zaten araba iple ata bağlıdır. Doğrusu atı arabanın önüne bağlamaktır. Ama bu açılımda temel yanlış şudur; arabayı atın önüne koyuyorlar. Peki böyle olur mu? Bu şekilde araba hareket eder mi, etmez. Bu ata da arabaya da zarar verir. Temel sorun yöntem sorunudur. Yasa ve yönetmelikten önce bu gereklidir. Özellikle bu çocuklarla ilgili yasa, 221 etkinlik pişmanlık yasası vb. değişikliklerle sorunu çözeceklerini sanıyorlar, böyle olmaz” dedi.
MECLİS KARAR ALMALI
Doğru yöntem belirlenirse çözüm konusunda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu dile getiren Öcalan, “Eğer doğru yöntem belirlenirse, ortam oluşursa, ben silahlı güçlerin geri çekilmesini ve uygun yere konumlanmasını sağlarım. Buna hâlâ gücüm var, bana itimat ederler. Bu son yaşananlar da halkın da bana bağlı olduğunu gösteriyor. PKK’nin içinde onlarca grup var, dağlardaki grupların hepsi otonomdurlar zaten. Bunları ancak ben kontrol edebilirim, ben silahsızlandırabilirim. Bu sorunun kesin çözümü için, nasıl olacak bilmiyorum ama Meclis’in bir karar alması lazım. Bunun için benim de önümün açılması lazım” dedi.
AÇLIK GREVLERİ...
Diyarbakır’daki eylemler sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Aydın Erdem için de başsağlığı dileğinde bulunan Öcalan, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerinin de son bulmasını istedi: “Cezaevlerindeki arkadaşlar açlık grevine girmişler. Artık açlık grevlerine gerek yok, hepsine çok selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Ben daha önce benim için intiharvari, kendine zarar verecek eylemler yapmamalarını söylemiştim. Sakın hayatlarını tehlikeye atmasınlar.”
YOLA DEVAM...
DTP’nin kapatılması davasını da değerlendiren Öcalan, “DTP’nin kapatılması davasının kararı muhtemelen cuma günü çıkacakmış. Dünyanın sonu değil, kapatırlarsa da mücadelelerini sürdürürler, yollarına devam ederler. Yine Türkiye’de her kesimden demokratları içine alan demokratik bir yapılanmaya gidilebilir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Liderler zirve çağrısına sıcak bakmadı

SONRAKİ HABER

AKP BU HALE GETİRDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...